Fotball

Norsk toppdommer fikk kritikk etter eliteseriekamp. Nå skal han dømme toppoppgjør i Egypt

Ola Hobber Nilsen dømte ikke Rosenborg mot Strømsgodset som oppsatt 2. påskedag. Årsaken er at han skal dømme toppkamp i Egypt tirsdag.

Ola Hobber Nilsen skal i aksjon i egyptisk Premier League tirsdag kveld.
  • NTB

Nordstrand-dommeren var et hett samtaleemne etter vestlandsderbyet mellom Viking og Brann i Stavanger 13. april, der Brann hevdet seg snytt for tre straffer. Etter kampen innrømmet Hobber Nilsen at han bommet på to av dem.

33-åringen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag, men ble tatt av oppdraget. Årsaken er at han takket ja til et internasjonalt oppdrag.

Mandag kveld offentliggjorde Egypts fotballforbund at Hobber Nilsen leder toppoppgjøret mellom Pyramids FC og El Zamalek i egyptisk Premier League tirsdag kveld. Det melder VG.

Nordstrand-dommeren har som vanlig med seg Tom Harald Grønevik og Geir-Oskar Isaksen som assistentdommere. Kristoffer Hagenes er fjerdedommer i oppgjøret.

Selv om det er sjelden kost at norske dommere dømmer seriekamper utenlands, er det ikke første gang en nordmann er i aksjon i egyptisk Premier League denne sesong. Tore Hansen ledet oppgjøret mellom Al Masry og Pyramids FC i januar. Samme mann dømte Nord-Hellas-derbyet mellom PAOK og Aris måneden etter.

Les også

  1. Hobber Nilsen dømmer ikke Rosenborg-kamp - har sagt ja til «hemmelig oppgjør»

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien