Fotball

- Jeg er utrolig stolt

<p><strong>Sandnes Ulf — Strømmen 2-0:</strong> Trygget serieledelsen mot Strømmen</p>

Fotball2 . August 20092. Div . Avd. 3Varden AmfiFyllingen - Sandnes Ulf 1 - 3Johan Selvig , trener Sandnes UlfAsle Andersen , trener Sandnes UlfFoto : Astrid M. Nordhaug
  • Stig Nilssen

Sandnes : Med 2-0 over Strømmen holder Sandnes Ulf imponerende stand på topp i 1. divisjon. For der opprykksrivalene avgir poeng, sørget Sandnes for lagets 11. seier på de 12 siste kampene – og ytterligere forsprang ned til lagene på tredje— og fjerdeplass.

Jeg er utrolig stolt. Nå har vi 11 seirer og en uavgjort på de 12 siste kampene. Hvem hadde trodd det, sier trener Asle Andersen og smiler etter oppgjøret.

Hjemmelaget tok kommandoen direkte fra avspark. Bunnlaget Strømmen virket tungt og evnet ikke å henge med de gangene Sandnes fikk fart på ballen langs bakken.

Serielederen var flink til å bruke bredden i banen og gjenvinne ballen de første 20 minuttene. Trykket var så stort at det resulterte i fem cornere det første kvarteret.

Mange sjanser

I tur og orden hadde Fredrik Torsteinbø, Kamal Saaliti, Andreas Westlye og Aksel Berget Skjølsvik gode muligheter til å gi hjemmelaget ledelsen. Men presisjonen i avslutningene var det ikke opprykksklasse over.

Etter kvarteret hadde også bortelaget en gedigen mulighet til å ta ledelsen, men Sandnes Ulf-stopper Ronny Espedal fikk ryddet unna i siste liten.

Utover i omgangen dabbet tempoet, kreativiteten og bevegelsene av.

Like før pause skled Kenneth Sola på det glatte underlaget. Strømmen utnyttet glippen og kom to mot én. Men pasningen mot Andreas Moen var så dårlig at publikum ikke visste om de skulle le eller puste lettet ut.

Jeg brukte pausen til å fortelle spillerne at vi bare skulle male og jage på videre. At vi ikke måtte få panikk , sier Asle Andersen.

Etter pausen kom Strømmen langt bedre med i kampen. De var frampå et par ganger med Andreas Moen – uten at det ble produsert de helt store sjansene foran Bo Andersen.

Jubel

Oppgjøret var i ferd med å bli både kjedelig og lite velspilt da 1560 tilskuere reiste seg fra setene sine og jublet.

Andreas Westlye vant tilbake ballen høye oppe i banen. Han sendte pasningen til ut til Kamal Saaliti. Angriperen vendte bort en back og skjøt i korthjørnet.

Strømmen-keeper Martin Jørgensen fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å hindre Sandnes Ulf 1-0-ledelse.

Det var deilig med scoring. Jeg burde nok avgjort kampen etter 20 minutter, men det positive er at vi kommer til sjansene , sier Saaliti til Aftenbladet.no.

Scoringen betydde naturligvis at Strømmen måtte fram på banen. Det gjorde at hjemmelagets hurtige spillere fikk mer rom.

Like etterpå var Saaliti igjen frampå – og burde doblet ledelsen for serielederen. Skuddet fra 10-12 meter strøk imidlertid stolpen.

Samme Saaliti hadde også sjansen til å punktere kampen 15 minutter før slutt. Pasningen fra Morten Eriksen sendte angriperen fri mot Strømmen-keeperen, men Saaliti var ikke distinkt nok i det avgjørende øyeblikket.

Dersom vi ikke hadde vunnet denne kampen, ville jeg slitt med nattesøvnen , vedgår den tidligere Hønefoss-spilleren.

Overtidsmål

Mot slutten av oppgjøret kjørte Sandnes Ulf over Strømmen. Innbytterne Lennox Kanu og Mobi Okoli hadde begge gedigne sjanser, men Jørgensen i Strømmen-målet vartet opp med noen lekkerbiskener av redninger.

På overtid – og på Sandnes Ulfs ellevte sjanse – kom imidlertid 2-0. Lennox Kanu fosset over banen og banket ballen iskaldt opp i krysset.

Vi vinner 2-0 på en dag hvor vi halter litt. Vi må opp to hakk dersom vi skal ha mulighet mot Bryne neste helg , sier Andersen – og legger til at han fortsatt ikke vil snakke om opprykk til eliteserien.

Les også

  1. - Nå tror de på meg!

Les mer om

  1. Fotball 1. div