Tottenham-kapteinen stemte ikke på Pochettino som årets trener

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi stemte ikke på hverandre i «årets spiller»-kåringen. Slik stemte fotballprofilene.

FORSTÅELIG: Mauricio Pochettino tok det med et smil og mener det er forståelig at Hugo Lloris ikke stemte på ham som årets trener.
  • Benedicte A. Bakken

Hugo Lloris ga Tottenham-trener Mauricio Pochettino nest best poengsum i kåringen av årets trener under mandagens «FIFA’s Best Awards». For Spurs-keeperen synes nemlig ikke at hans egen trener er den beste i verden, men at det er Real Madrid’s Zinédine Zidane.

Det kommer frem i FIFAs egen oversikt.

Les også

Ronaldo slo Messi igjen: Ble kåret til årets spiller av FIFA

Den argentinske treneren tok det hele med et smil, og lo da han ble fortalt at Lloris ikke satte ham som nummer én.

– Hvem var nummer én? Zidane? Vel, han er fransk. Jeg er glad, det er normalt. Zidane mottok trofeet for verdens beste trener, og han fortjente å bli nummer én, sa Pochettino til Independent.

Stemte ikke på hverandre

Cristiano Ronaldo ble årets spiller foran hovedkonkurrent Lionel Messi.

– Takk til alle som har stemt på meg. Dette er et stort øyeblikk for meg. Det er stort å være her blant så mange fantastiske spillere. Jeg er så glad, sa Ronaldo fra scenen.

Oversikten over stemmegivningen viser at Ronaldo ikke ga «rivalen» Messi noen poeng, og fordelte heller stemmene sine på tre av sine lagkamerater i Real Madrid. Ronaldo stemte på Luka Modric som beste spiller, Sergio Ramos på 2.-plass og Marcelo på 3.-plass.

BEST: Årets spiller Cristiano Ronaldo og årets trener Zinédine Zidane under FIFA Awards.

Men noen dårlig samvittighet trenger ikke Ronaldo å ha, for Messi bidro ikke til at tittelen havnet hos portugiseren. Messi stemte nemlig også på tre av sine kjente, hvor Luis Suárez ifølge Messi er nummer en, Andrés Iniesta på 2.-plass og tidligere lagkamerat Neymar på 3.-plass.

Slik stemte de norske

For Norge stemte landslagskaptein Stefan Johansen og assistenttrener Per Joar Hansen. Begge var noe utradisjonelle i sine valg av spillere.

Kapteinen utelot Lionel Messi fra sin topp tre-liste. Han ga samtlige poeng til en Real Madrid-trio.

Les også

Norge holdt ut i 93 minutter. Så raknet alt: - Sykt, sykt surt

Cristiano Ronaldo fikk flest, deretter fulgte Luka Modric og den fargerike backen Marcelo.

«Perry» ga full pott til tyske Toni Kroos, mens Lionel Messi og Neymar fulgte på de neste plassene.

Hareide enig med majoriteten

Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, ga plass til et skandinavisk innslag på sin liste. Den tidligere norske landslagssjefen hadde Ronaldo på 1.-plass, Messi på 2.-plass og Zlatan Ibrahimovic på 3.-plass.

Les også

Ranheim sikret plassen for Åsane

Som beste trener ga Hareide sine stemmer til Zidane på 1.-plass, Carlo Ancelotti på 2.-plass og Massimiliano Allegri på 3.-plass.

Selv om majoriteten hadde både Ronaldo som beste spiller og Zidane som beste spiller, bestemte Spania’s trener seg for å stemme på sin egen Sergio Ramos. Han holdt seg også til hjemlandet i fordelingen av de to andre plassene, med Dani Carvajal på 2.-plass og Andrés Iniesta på 3.-plass.