Fotball

Brann åpner for å ansette sportssjef

I over tre år har Brann operert uten sportssjef. Det kan det bli en slutt på nå.

NY MODELL?: Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen åpner for å ansette en sportssjef over treneren. I Rune Skarsfjords tid i Brann, var hovedtreneren også den øverste sportslig ansvarlige.
  • Anders Pamer
    Anders Pamer

BRANN STADION (bt.no): Sent tirsdag orienterte Rune Skarsfjord Roald Bruun-Hanssen om sin beslutning om å trekke seg som Brann-trener. Derfor hadde Roald Bruun-Hanssen få klare svar rundt fremtiden i går ettermiddag. Dagen hadde gått med til å informere ansatte og offentligheten om Skarsfjords exit. Bruun-Hanssens første oppgave blir å hjelpe styret med å finne ut hvem som skal lede arbeidet med å ansette Branns neste trener.

— Det må skje raskest mulig, det er udiskutabelt. Vi må sette sammen en gruppe, men jeg må nesten få komme tilbake til hvem som skal sitte i gruppen, hva vi ser etter i en trener og slikt. Ting har gått fort, sier Bruun-Hanssen.

- Kan det bli aktuelt å se på organiseringen rundt hovedtrener og en eventuell sportssjef?

— Det jeg kan si er at vi i etterkant av forlengelsen med Rune i sommer uttalte at vi beholdt måten å organisere oss på, men at det kom til å bli gjenstand for fortløpende vurdering. Nå har Rune gått av, da er situasjonen helt ny og vi vil gjøre en ny vurdering av slike spørsmål.

Bruun-Hanssen ble selv ansatt som sportssjef i Brann i 2006 og satt i stillingen til mai 2010. Da ønsket daværende styreformann Lars Moldestad å gjøre hovedtrener Steinar Nilsen til sportssjef. Rune Skarsfjord arvet siden begge rollene av Nilsen, og har slik sett vært en av de hovedtrenerne med mest makt i Branns nyere historie.

Les også

Det er en sportssjef Brann trenger mest

Kryptisk Walstad

Bruun-Hanssen var i går preget av Skarsfjords avgang. BT intervjuer ham inne i innbytterboksen på Brann Stadion. I en time har han besvart spørsmål fra ulike medier, og han ber om frisk luft før han tar siste intervallet. Da har han allerede avvist at han vurderer sin stilling i klubben. Så mye mer enn det har han ikke rukket å konkludere med.

— Dette med Runes avgang kom først opp på agendaen etter kampen mot Sandnes Ulf. Det har i seg selv vært en krevende prosess, så det har ikke vært rom for å håndtere annet enn det.

- Dere har ikke startet arbeidet med å sondere trenermarkedet?

— Nei. Men det må vi altså komme i gang med relativt fort.

- Hva skjer med de andre ansatte på avdeling sport? Flere av dem har samarbeidet tett med Skarsfjord. Kommer flere av dem til å forsvinne?

— Nå har jeg ikke rukket annet enn å så vidt snakke med dem. Men de fleste i støtteapparatet er jo ansatte med kontrakter som vi selvsagt forholder oss til.

Les også

- Sier seg selv at jeg er interessert

Sportsadministrator Rolf-Magne Walstad har vært Rune Skarsfjords høyre hånd i to år. Walstad virket i går meget preget av Skarsfjords avgang og virket noe ullen da han ble spurt om også han vurderer å forlate Brann.

— Jeg har ikke spekulert i det foreløpig, jeg har ikke tenkt på noe rundt min egen situasjon.

— Du svarer litt unnvikende, det er ikke slik at du avviser det?

— Nå er det slik at jeg er ansatt i en fast stilling i Brann. Jeg har et vanlig ansettelsesforhold med tre måneders oppsigelsestid. Slik sett er det ikke aktuelt at jeg slutter og drar i morgen, uansett. Nå skal vi forberede oss til kampen mot Tromsø, og så skal vi alle sammen ta en fot i bakken. Jeg har ikke vurdert å slutte.

- Trives du i Brann?

— Ja. Jeg har en kjempespennende jobb!

- Forberedt på alt

Roald Bruun-Hanssen beskriver Rune Skarsfjords avskjed med spillerne på denne måten:

— Det var nok følelsesmessig spesielt for alle, men selvsagt noe ulikt fra spiller til spiller. Rune tok hver og én av dem i hånden og ønsket dem lykke til videre. De har jobbet sammen så lenge at det var viktig å gjøre det på en verdig måte. Det klarte han på en fin måte.

- Forventer du at det blir frigjort energi allerede nå slik at dere kan slå Tromsø?

— Jeg håper det. Og jeg håper publikum kommer og støtter laget sitt i den kampen. Det trenger de.

Bruun-Hanssen har selvsagt fått med seg at han ikke er spesielt populær blant Brann-fansen.

— Frykter du at det nå blir aksjoner fra fansen mot deg under Tromsø-kampen?

Da tar lederen en tenkepause. Til han sier.

— Jeg tror jeg må si det slik at jeg har vært i dette gamet lenge nok til å vite at man må være forberedt på alt.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann