Sander Berge kobles til storklubber, men Lagerbäck advarer: – Må virkelig tenke seg om

Sander Berge (19) har gjort en så god sesong i belgiske Genk at han blant annet kobles til den franske toppklubben Monaco.

Sander Berge tenker lite på ryktene som linker han til Monaco. Her fra landskampen mot Nord-Irland.

SANDVIKA: 19-åringen har imponert for klubben som gikk glipp av europaligakvalifisering med knappest mulig margin etter tap mot Oostede i den avgjørende kampen.

Berges prestasjoner har ikke gått ubemerket hen og den belgiske avisen Het Laatste Nieuws erfarte i mai at midtbanespilleren er høyt oppe på den franske klubbens liste over spillere klubben ønsker å hente.

Selv tenker han svært lite på ryktene.

– Det er ikke noe jeg har tenkt på i det hele tatt for så vidt. Jeg har hatt fokus på å fullføre sesongen i Genk med stil og legge alt fokus der, sa han til NTB i forkant av landskampen mot Tsjekkia.

– Men du kan ikke love Genk-fansen at du blir i klubben også neste sesong?

– Det er ikke noe jeg tenker på, jeg har kun fokus på å møte opp til treningsleir 5. juli med Genk.

Les også

Krangelen med treneren skapte overskrifter i Skottland: – Jeg er et følelsesmenneske

Lagerbäck advarer Berge

Landslagssjef Lars Lagerbäck kom med en advarsel til stortalentet under mandagens pressetreff.

– Det er en veldig ung spiller. Han har fått en god rolle i sin klubb, der han er på et ganske godt nivå. Så han må virkelig tenke seg om. Men det er naturligvis opp til ham, sa Lagerbäck.

Han er imidlertid glad for å ha spillere i troppen som sikter mot de største ligaene.

For å ta ytterligere steg, mener Lagerbäck at Berge må bli mer egoistisk.

– Han er klok og moden. Han er en ordentlig lagspiller. Men han kan ta enda mer initiativ. Han kan nok bli litt mer egoistisk, sa landslagssjefen.

Berge tar til seg rådet.

– Det handler om å være litt råere. Jeg må tørre å være litt råere i noen avgjørelser, gå på skudd og være med på den avgjørende pasningen, sier Berge.

– Må bygge vinnerkultur

Selv om VM-håpet er ute, er Lagerbäck klar på at kvalik-kampen mot Tsjekkia er viktig.

– Det er to prioriteringer som er viktig: Den første er å vinne kampen. Den andre er å danne en stamme med 10–15 spillere i troppen og 4–5 spillere som skal være en ryggrad i elleveren, sa Lagerbäck.

– Det er viktig å bygge en vinnerkultur i laget. Jeg har veldig vanskelig for å tro at spillerne ikke er topp motiverte. Da skal de ikke være på dette nivået, og i så fall har jeg mislykkes i min jobb som trener, fastslo han videre.