Fotball

Fotball-EM i 2024 står mellom Tyskland og Tyrkia

Tyrkia håper å lykkes i fjerde forsøk som søker av EM-sluttspillet i fotball for menn. UEFA bekreftet onsdag at det står mellom Tyskland og Tyrkia om EM i 2024.

UEFA-president Aleksander Ceferin og hans styre skal velge mellom Tyskland og Tyrkia når EM-sluttspillet i 2024 skal tildeles neste høst. Foto: Martial Trezzini, AP / NTB scanpix

Begge land har lenge signalisert sin interesse for å søke, men de har nå levert formelle papirer. Avgjørelsen om hvem som blir EM-vert fattes i september neste år.

– Vi har allerede tre ganger søkt om å få arrangere EM-sluttspillet, sa Tyrkias fotballpresident Yildirim Demiroren.

– De siste årene er 32 nye arenaer påbegynt eller ferdigstilt rundt om i landet vårt. Med så betydelige investeringer viser vi at Tyrkia er blant verdens ledende land i satsing på fotballinfrastruktur.

Tyrkia var kandidat til å arrangere kamper i EM i 2020, som skal deles mellom 13 byer i like mange land. Den søknaden ble trukket for å konsentrere seg om 2024.

Tyskland har arrangert mange store fotballturneringer, deriblant VM-sluttspillet så sent som i 2006.

– Med vår enorme erfaring, våre arenaer og infrastruktur, og de grunnleggende forholdene i Tyskland, føler vi at vi kan love en turnering som er førsteklasses på alle måter, sier Tysklands fotballpresident Reinhard Grindel.

UEFAs generalsekretær Theodore Theodoridis sier at UEFA-styret står overfor en vanskelig beslutning.

Tyskland og Tyrkia har frist til 27. april 2018 med å levere sine endelige søknader.

Det var en stund planer om en felles nordisk søknad om å arrangere turneringen i 2024, men planene ble droppet.

(©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5