Fotball

Vandalisert for femte gang: Zlatan-statue i Malmö ble saget ned

For femte gang er statuen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö blitt utsatt for hærverk. Natt til søndag ble den saget ned.

Slik så Zlatan-statuen i Malmö ut etter å ha blitt utsatt for hærverk nok en gang. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

  • NTB

Statuen av det svenske fotballikonet er blitt veltet etter at den ble kappet av ved føttene, mens ansiktet ble dekket av en svart Sverige-T-skjorte. Hærverket fant sted omtrent klokken 01.30.

– Vi etterlyser så klart å høre fra dem som har sett eller hørt noe, sier Patric Foss i politiet til nyhetsbyrået TT.

Politiet etterforsker hendelsen som hærverk. Hva som skjer med statuen nå, er uklart.

– Kommunens beredskap vil bli kontaktet. Det ser ikke bra ut, så den kan ikke bare ligge der, sier Thomas Söderberg i politiet til Aftonbladet.

– Slik jeg ser det, burde man kunne sette opp en Zlatan-statue hvor som helst i landet. Han er vår største spiller gjennom tidene og har oppnådd så mye, sier generalsekretær Håkan Sjöstrand i Sveriges fotballforbund til Fotbollskanalen.

Han har foreløpig ikke snakket med Ibrahimovic.

  • Fikk du med deg denne? Treneren misbrukte henne i syv år: – Jeg vil aldri mer tie stille

Statuen ble saget av ved foten. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Sjokkert kunstner

Kunstneren som har laget statuen, Petter Linde, sier han fikk sjokk da han søndag morgen ble fortalt hva som hadde skjedd.

– Jeg har lagt sjelen min i dette og jobbet hardt over flere år for at det skulle bli så bra som mulig, og så tar det bare fem minutter å sage i stykker alt, sier en skuffet Linde til kanalen.

Vandaliseringen av statuen i Malmö oppsto da det ble kjent at Ibrahimovic er blitt deleier av stockholmsklubben Hammarby. Like før jul ble nesen saget av. Tidligere er det blitt saget i beina på statuen, skjellsord som «Judas» er blitt skrevet på sokkelen, og et tau er blitt hengt rundt hodet på statuen.

– Det er feigt

Ibrahimovic startet karrieren i Malmö, men har falt betydelig i popularitet blant Malmö-supporterne etter at oppkjøpet ble kjent.

Sjöstrand skjønner at flere i Malmö er skuffet over Zlatan, men sier det er å gå langt over streken å vandalisere statuen på denne måten. Han omtaler handlingen som feig.

– Det er feigt å gå løs på statuen midt på natten, sier Sjöstrand.

Nylig ble det kjent at 38-åringen fortsetter fotballkarrieren i italienske AC Milan, hvor han også spilte mellom 2010 og 2012.

Les mer om

  1. Zlatan Ibrahimovic
  2. Sverige