André Hansen: – Skulle gjerne hatt med meg flere RBKere på landslaget

RBK-keeperen er tatt med som Nyland-reserve.

Andre Hansén fikk tilltt fra Per-Mathias Høgmo i det første uttaket etter overgangen fra Odd til RBK
  • Petter Rasmus

– Jeg kan vel ikke si at jeg forventet det, men det er alltid et mål å være med. Det er godt å få en bekreftelse på at man er blant de beste keeperne i Norge, sier Hansen.

Selv om han er inne i landslagsvarmen, har han ikke veldig store forventninger til å få spilletid.

– Det er vel Ørjan Nyland som skal spille, og det er for så vidt greit nok. Jeg får bare gjøre som jeg gjør i Rosenborg – komme på trening og gjøre sakene mine godt, og jobbe for å bli bedre, sier han.

Reginiussen inne

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo fant plass til to RBK-spillere i troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

Kaptein Tore Reginiussen slår følge med keeper Hansen, som er klar for enda flere RBKere for Norge.

– Det er bra for Rosenborg at man får med så mange landslagsspillere som mulig, så vi får satse på at flere er med etter hvert som året skrider frem, sier han.

Helland ute

Etter ni mål og tre assist i vinterens treningskamper, ble det spekulert i om Høgmo kom til å finne plass til Pål André Helland mot Kroatia. Slik ble det ikke. Helland innrømmer at har er sugen på mer landslagsspill, med at han ikke hadde veldig høye forventninger før uttaket.

– Jeg fikk smaken på landslagsspill sist høst, og er sulten på mer. Målet er å etablere meg på landslaget, og være med i hver tropp. Selvsagt skulle jeg gjerne vært med også mot Kroatia. Samtidig har jeg forståelse for at det denne gangen ble litt vanskelig, i og med at vi enda ikke er i sesong, sier han.

Hele troppen

Målvakter: Sten Grytebust (Aalesund), André Hansen (Rosenborg), Ørjan Håskjold Nyland (Molde).

Utespillere: Tom Høgli (FC København), Jone Samuelsen (Odd), Mohammed Abdellaoue (Stuttgart), Alexander Tettey (Norwich), Tore Reginiussen (Rosenborg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Vegard Forren (Molde), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Even Hovland (Nürnberg), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Anders Konradsen (Rennes), Harmeet Singh (Molde), Stefan Johansen (Celtic), Vegar Eggen Hedenstad (Eintracht Braunschweig), Martin Linnes (Molde), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Markus Henriksen (Alkmaar), Valon Berisha (Salzburg), Håvard Nielsen (Eintracht Braunschweig), Mats Møller Dæhli (Freiburg), Martin Ødegaard (Real Madrid).