Fotball

RBK tilbake på topp

<p><strong>LERKENDAL (<a href="http://www.adressa.no">adressa.no</a>):</strong> Ketsjup-effekt for Rosenborg da unggutta senket Stabæk.</p>

Trondheim 20120504.Eliteserie i fotball 2012, RBK-Stabæk. Rosenborg møter Stabæk på Lerkendal RBK jubel etter 3-0 scoring av Rosenborgs Jonas Svensson under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Stabæk fredag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned

 • Nils Christian Mangelrød

ROSENBORG — STABÆK 3-1:

Borek Dockal fikk en kjempesjanse allerede etter åtte minutter etter glimrende forspill av Steffen Iversen. Men avslutningen rett på Jan Kjell Larsen i Stabæk-målet var svak.

Stabæk viste tydelig at de var spede i starten av kampen og var ikke i nærheten av å være en trussel for hjemmelaget. Det var spedt og tydet på at tabellen ikke lyver.

Men Rosenborg var også tamme i starten og da Dockal bommet på sin andre store sjanse ved å brenne ballen langt over understreket det en daff start på Lerkendal.

Ricardo Clark fikk Daniel Örlund ut i full strekk rett før halvtimen var spilt med et velplassert langskudd med retning vinkelen. Men første omgang var ikke av det hektiske slaget foran mål.

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Ekle episoder

Derimot ble det temperatur fra start i 2. omgang da Fredheim Holm ble liggende i straffefeltet lenge. «Dommerjævel» runget over Lerkendal da dommeren ikke pekte på straffemerket.

SAMMENSTØT 1: Jan Kjell Larsen kommer for sent i duell med Daniel Fredheim Holm. RBK-angriperen ble liggende etter episoden. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)

Fredheim Holm reiste seg etter kort tid, men måtte byttes ut ikke lenge etterpå. Lokale Fredrik Midtsjø kom inn for Oslo-gutten.

Mer stille ble det da Henriksen ble liggende nede etter duellen der Gromstad kom inn hardt fra siden mot Henriksens hode inne i straffefeltet. Men det var mer på grunn av at det så alvorlig ut.

SAMMENSTØT 2: Markus Henriksen får et ublidt møte med Tor-Marius Gromstads arm. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)

Henriksen ble byttet ut på direkten og dommeren beregnet situasjonen som et uhell. Henriksen ble båret ut på båre og tatt rett ut av Lerkendal.

Ifølge MAX skal Henriksen mistet bevisstheten i sammenstøtet med Gromstad, men skal ha kommet til hektene igjen i garderoben. Midtbanetalentet skal så ha blitt kjørt til sykehus for undersøkelser.

BÅRET UT: Henriksen måtte fraktes ut av Lerkendal og direkte til sykehus. (Foto: Ned Alley, Scanpix)

Midtsjø i fokus

Men da en unggutt forsvant fra banen var det en annen som reddet dagen. Innbytter Midtsjø leverte ballbehandling av høy klasse på pasningen fra Borek Dockal og sendte inn 1-0 fra spiss vinkel. Det var angrepsspill av høy klasse.

Og da Borek Dockal endelig traff mål satt 2-0 som et skudd, selv om Jan Kjell Larsens inngripen var noe tvilsom.

Flere unggutter

På 3-0 var det igjen Midtsjø som parkerte Cunningham og sendte nydelig bort til Svensson som kontant banket inn scoring via tverrliggeren. Da var det femten minutter siden Henriksen hadde blitt båret av banen på stillingen 0-0, og ti minutter igjen av kampen.

Franck Boli reduserte til 3-1, men Stabæk var ingen reell trussel.

Dermed leder Rosenborg serien foran Strømsgodset før resten av helgens kamper spilles.

Vi fulgte kampen direkte her:

 1. Les også

  Belsvik: - Tabellen lyver ikke

 2. Les også

  Midtsjø: - Har ventet på denne sjansen

 3. Les også

  - Henriksen husket nesten ikke kampen

 4. Les også

  RBK ønsker tre spillere i sommer

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Fredheim Holm og Prica på topp

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Henriksen husket nesten ikke kampen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Jönsson setter Iversen på benken

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Tre nøkkelspillere ute

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Rosenborg knuste AaFK etter sylfrekk corner

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Superscoring sikret RBK uavgjort i Sveits