Lyn-fan: Tor Milde

<p><strong>I dag:</strong> Lyn-supporter, musikkguru og journalist, Tor Milde.</p><p>«Stabæk og Lillestrøm er bare en gjeng med bondeknøler».</p>

tor milde

Vi teller ned til årets seriestart i Eliteserien ved å presentere 16 norske kjendiser og deres favorittlag. (Rekkefølgen er tilfeldig, og har ingen sammenheng med hvordan vi vurderer lagenes styrkeforhold).

I går: Tromsø-fan: Isabella Martinsen

I dag forteller musikkguru Tor Milde om sine opplevelser med favorittklubben Lyn.

1. Hvorfor holder du med Lyn, og når startet det?

— Det er jo alltid sånn at man velger seg et lag og jeg er født og oppvokst bare noen meter fra der Lyn ble stiftet. Jeg har vel vært fan siden 1963. * Eliteserien på web-TV: Vi vil tilby deg den beste opplevelsen fra samtlige kamper. Registrer deg NÅ.

2. Hva er din beste opplevelse med ditt favorittlag?

— 68-sesongen da vi vant alt. Eller vi vant "the double" og spilte mot Barcelona to ganger. Jeg fikk ikke sett de kampene selv, siden begge ble spilt i Spania, men jeg så kampene mot Norrköping og tyrkiske Altay Ismir. Også slo vi Viking 11-2 i serien etter sommerferien - det var nok sesongens høydepunkt, men hele 68-sesongen var en stor opplevelse.

3. Hva må du alltid spise og drikke når du er på fotballkamp?

— Drikke er ikke så nøye, men det blir pølse i lompe. Det er idrettsarrangements-mat.

4. Hvilken plass kommer Lyn på i Eliteserien i år?

— Vi har vært veldig gode i treningskampene og mange av de yngre som overrasker positivt. Jeg er litt mer optimist nå enn jeg var ved sesongslutt da det så ut som vi mistet alle de viktigste spillerne. Men vi trenger nok ikke å kjempe mot nedrykk og jeg tror på en topp-fem-plassering.

(Artikkelen fortsetter)

Arild Rønsen (t.v.) og Tor Milde, supportere for henholdsvis VIF og Lyn møtes på grensen mellom oslo øst og vest — Åmodt bru over Akerselva. Her lekeslåss de. ( Foto: Dan Petter Neegaard)

5. Hvem er Eliteseriens beste spiller?

— Med Alanzinho borte, så må det bli Lyns Guastavino. Han har vært knallgod i treningskampene og jeg har trua på han.

6. Når gråt du sist på en fotballkamp?

— Det må være lenge siden. Jeg var veldig lei meg i 1994, da vi tapte cupfinalen mot Molde, etter å ha rotet det bort helt mot slutten. Jeg var veldig lei meg og nedfor da jeg gikk fra stadion, men jeg vet ikke om jeg gråt.

7. Hvilken trener i Eliteserien irriterer deg mest?

— Kjetil Rekdal siden han virker så streng og sur. Jeg har møtt ham i virkeligheten og da var han veldig hyggelig, men som trener tror jeg han er litt sur og streng og det irriterer meg litt. Også selvfølgelig Martin Andresen, men han er vel ikke trener.

8. Hva er din villeste fotballopplevelse?

— Jeg er jo også en stor Leeds-fan og mitt første møte med Elland Road var veldig stort. Vi satt like ved Newcastle-fansen og måtte høre på alle de nedsettende sangene de sang om oss, samtidig som vi ble rundspilt på banen. Vi forsøkte å svare, men Newcastle-fansen ble for høylytte.

9. Kunne du selv blitt en god fotballspiller?

— Nei, absolutt ikke. Jeg spilte i 5.-divisjon som yngre, men jeg hadde intet håp eller ønske om å komme opp på Eliteserienivå. Jeg hadde en kompis på laget som ble hentet opp til Vålerengas B-lag, men jeg var nok et par nivåer under han igjen.

10. Hvilket lag vil du absolutt ikke at vinner serien i år?

— De fleste ville nok tro at jeg skal si VIF, men jeg er jo Oslo-gutt så jeg hater ikke de på den måten. Derfor må jeg si Stabæk, knepent foran Lillestrøm. De er liksom wannabe Oslo-lag, men så er de bare noen bondeknæler. De er liksom scum of the scum.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk