Våkne fra bakrusen

SUPPORTERBLOGG: Le gjerne av oss, Lillestrøm, men vi skal i hvert fall komme til Åråsen og gi dere kamp.

HAR TRUA: Glimt-fansen har fått litt trua på det igjen etter seieren mot Tromsø i slaget om Nord-Norge.
  • Jørund Johansen

Nå er det alvor igjen. Nok en helg med Tippeliga. Nok en sjanse til å ta innpå lagene over oss. Nok en mulighet til å stikke litt mer ifra Tromsø. Men det er en stor jobb som må gjøres. Vi må våkne fra bakrusen nå etter ei heidundrende 16. og 17. mai-feiring.Nå skal kanarifuglene sables ned av et heltent Bodø/Glimt. Lillestrøm, pass dere!

Den nordnorske kraften er tilbake

Skal ikke Lillestrøm være mulige å slå? Å jo, så absolutt. De er i god form om dagen. De har slått Molde og Sarpsborg i sine to siste. Meget sterke resultater. Men før det har de vel ikke all verdens å skryte av. En seier mot Mjøndalen, det skulle vel bare mangle. Tap mot Rosenborg. Og så har de fire uavgjorte kamper. Et resultat virker ikke umulig.

Vi tapte begge kampene mot Lillestrøm i fjor. Egentlig ikke noen overraskelse i og med at vi var det dårligste laget, bortsett fra de som rykket ned. Fjorårssesongen legger vi bare i glemmeboka nå. Det er ingenting å tenke på. Etter seieren mot erkerivalen, så er det bare en vei, og det er oppover. Nå er vi innsprøytet med litt selvtillit igjen. Den gode, gamle nordnorske kraften er tilbake nå. Det gjelder bare å bruke den riktig.

Vitamininnsprøytning

Jeg har fått en ny giv etter seieren på 16. mai. Det var fest på Aspmyra. Masse mennesker. Årets første seier. Mot Tromsø. Det finnes vel knapt en bedre vitamininnsprøytning enn det. Akkurat da vi trengte den som mest, da kom den. Selvtilliten. Jeg håper bare gutta på banen har det på samme viset som meg.

Vi trenger enda en seier. Lillestrøm er en overkommelig motstander. Klarer vi å kjøre det samme overgangsspillet som mot Tromsø, så kan vi bli farlige. Klarer vi å skjerpe oss enda litt til der bak, så kan dette virkelig gå veien.

Vi havnet i den situasjonen at vi bare trengte en opptur for å virkelig være fit for fight. Vi er klare nå. La Tippeligaen begynne. Kanskje litt seint, men ikke for oss. Vi har vært forferdelige, og nå går det bare en vei. Oppover.

Hooligans fra Storbritannia

Nå piffer jeg meg selv opp til kamp. Kanarifuglene skal bankes. Vi skal gi alt mot vår medgule herrer i sør. Vi skal ha enda en seier. Til skogen med de kjepphøye erkesupporterne fra Skedsmo. Gutta fra lille Lillestrøm som tror de er hooligans fra tjukkeste Storbritannia. Tro om igjen. Fotballen er rund. Glimt er i støtet nå.

Men er vi nok gode til å slå Lillestrøm? Sesongen hittil har ikke akkurat bevist det. Seks tap, to uavgjort og kun en seier. Ingenting å skrive hjem om. Vi har sluppet inn flest mål. Vi ligger nest sist på tabellen. Det er jo katastrofetall her, men jeg velger likevel å være positiv. Midtbanen vår begynner sånn smått å fungere.

Badou har endelig våknet til live. Kristian Brix ser ut som en meget god løsning på den defensive plassen. Vi klarte faktisk å holde nullen mot Tromsø. Det er jo en sensasjon. Og noe vi bør ta med oss.

Le gjerne av oss, Lillestrøm, men vi skal i hvert fall komme til Åråsen og gi dere kamp!