Fotball

Disse norske profilene kan skifte klubb i vinter

Sander Berge, Alexander Sørloth og Anders Trondsen er blant de norske profilene som er aktuell for en overgang i januar.

Tobias Heintz, Sander Berge, Alexander Sørloth og Birger Meling er blant norske profiler som kan skifte klubb i vinter.
  • Henrik Gill

Det er blitt januar, noe som betyr at overgangsvinduet igjen åpner for fotballspillere i Europa. Silly Season er i gang for fullt, som også påvirker våre norske spillere. Her en oversikt over norske profiler som kan havne i en ny, utenlandsk klubb i vinter.

Se når overgangsvinduet er åpent i aktuelle land i faktaboksen under!

Sander Berge (20)

Sander Berge, som står med 12 landskamper for Norge, kan stå for den største overgangen i vinter. Nettstedet Tuttomercatoweb hevder onsdag at Tottenham er i formelle forhandlinger med Berges nåværende klubb Genk om en overgang.

De liljehvite fra London har lenge vært koblet til Berge. Tuttomercatoweb skriver videre at belgiske Genk har satt en prislapp på 25 millioner euro på Berge, noe som tilsvarer 247 millioner norske kroner, etter dagens kurs. En slik overgangssum vil i så fall slå fall være den høyeste noensinne for en norsk spiller. «Moi» Elyounoussi er til nå den dyreste norske spilleren, etter han gikk fra Basel til Southampton i sommer, for omtrent 190 millioner kroner.

Sevilla og Fiorentina skal også være interreseret i Berge.

Sander Berge skal være i forhandlinger med Tottenham, ifølge nettstedet Tuttomercatoweb.
Les også

Kan bli presentert innen kort tid: RBK detaljer fra å sikre seg Haugesund-duoen

Alexander Sørloth (23)

Etter overgangen til Crystal Palace på deadline day i fjor vinter, har ikke Alexander Sørloth slått til i London-klubben. Spissen har kun funnet nettmaskene en gang for Palace, i en ligacupkamp mot Swansea i august.

Det har resultert i mangel på spilletid, og nordmannen har tidligere åpnet opp for å forlate London-klubben om situasjonen forblir den samme. Kilder til VG opplyste mandag til avisen at Sørloth skal være på vei til belgiske Gent, der det er snakk om en låneavtale som strekker seg ut 2018/19-sesongen.

Der vil Sørloth kunne gjenforenes med Jess Thorup, som trente nordmannen i danske Midtjylland. Der scoret spissen 15 mål på 26 kamper. Landslagskompis Sigurd Rosted spiller også for Gent, som for øyeblikket befinner seg på 7. plass etter 21 kamper i den belgiske toppdivisjonen.

Etter Crystal Palace sitt 0–1 tap for Chelsea søndag, bekreftet også trener Roy Hodgson at klubben jobber for å hente Liverpool-spiss Dominic Solanke på lån ut sesongen. Det kan i så fall gjøre Sørloths sjanser hos The Eagles enda vanskeligere.

Sørloth har slitt med spilletid i Crystal Palace denne sesongen. Et låneopphold til belgiske Gent kan være aktuelt fra og med januar.
Les også

Bekreftet: Ørjan Nyland mister resten av sesongen

Tobias Heintz (20)

Den kreative midtbanespilleren Tobias Heintz har hatt en imponerende sesong for Sarpsborg 08, der han også har tatt Europaligaen med storm. Det har ikke gått ubemerket i utlandet.

Den tyrkiske klubben Kasimpasa, som i skrivende stund ligger på fjerdeplass i den tyrkisk Süper Lig etter halvspilt sesong, skal ha fått avslått hele fire bud på 20-åringen.

Nå skal riktignok Heintz kun være detaljer fra å signere for Istanbul-klubben. Prislappen skal ligge på rundt 10 millioner kroner, ifølge VG.

20 år gamle Tobias Heintz skal være nær en overgang til tyrkiske Kasimpasa.
Les også

Nå blir han tidenes dyreste: Så mye tjener Molde på Haaland

Anders Trondsen (23)

Rosenborg-spilleren ble sterkt ryktet bort i sommer, der Atalanta viste den største interessen. Den norditalienske klubben la inn et 32-millioners bud på midtbanespilleren i august, ifølge Adresseavisen. Trondsen fullførte likevel sesongen i Rosenborg, ettersom klubben ikke ville selge.

En av grunnen til at RBK ikke ønsket å selge Trondsen i august var fordi klubben var midt i kvalifiseringen til Europa. Trønderne er nå slått ut av Europaligaen, og et eventuelt januar-salg kan bli mer aktuelt for Trondsen.

Rosenborg avslo bud på Anders Trondsen i august. Trønderne må kanskje kjempe hardt for å beholde midtbanespilleren også i januar.
Les også

Fredrik Sjølstad glipper for Viking

André Hansen (29)

Rosenborg-keeperen ble kåret til årets spiller i Eliteserien 2018 etter en fantastisk sesong på Lerkendal. Sisteskansen var fjorårets beste RBK-spiller, og utmerket seg både i hjemlig serie og i Europaligaen.

Etter sesongslutt har Hansen åpnet opp for å prøve seg i utlandet, og daglig leder i klubben, Tove Moe Dyrhaug uttalte i midten av desember til TV2 at RBK skal legge til rette for en overgang for keeperen, om det riktige tilbudet kommer.

– Vi har en god dialog med André, og vi er en selgende klubb. Så ønsker vi selvfølgelig å beholde gode spillere, men vi ønsker også at gode spillere skal få utvikle seg videre i Rosenborg og ta steget videre. Kommer det en riktig klubb skal vi legge forholdene til rette for André, sa Dyrhaug.

André Hansen ble kåret til årets spiller i Eliteserien 2018, og har åpnet for å prøve nye utfordringer i utlandet.

Birger Meling (24)

Meling la bak seg en svært god sesong i Rosenborg-trøyen, og ble nominert til årets spiller i Eliteserien 2018, der lagkamerat André Hansen som sagt vant.

Venstrebacken leverte flere solide prestasjoner på landslaget i Nation League i fjor høst, og vil være et mulig salgsobjekt for Rosenborg i vinter.

Allerede før Meling signerte for RBK vinteren 2016, var det interesse fra utlandet. Det ble ikke noe av for to år siden, men etter to gode sesonger for RBK og det norske landslaget, vil nok flere utenlandske klubber ha øynene åpne for 24-åringen. Så er spørsmålet hvor mange profiler RBK kan slippe i et overgangsvindu.

Rosenborgs venstreback Birger Meling har imponert stort for både klubb- og landslag denne sesongen. Flere utenlandske klubber vil nok ha lysluggen på radaren.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sander Berge
  3. Alexander Sørloth
  4. André Hansen
  5. Anders Trondsen
  6. Silly season