Fotball

To av tre kan rekke VIF-kampen

<p>Mest tvilsom er Amund Skiri.</p>

SKADDE: Mens resten av laget hadde treningsfri, trente de skadde AaFK-spillerne for seg selv i håp om å rekke storkampen mot Vålerenga lørdag. Fra nærmest kamera: Amund Skiri, Jonathan Parr, Trond Fredriksen (som ikke er skadd) og Fredrik Carlsen. Foto: Helge Skuseth

  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Trioen Amund Skiri, Jonathan Parr og Fredrik Carlsen var sårt savnet i Kristiansand sist helg. Det er et håp om at to av dem rekker Vålerenga-kampen lørdag.

Mest tvilsom av de tre er helt klart veteranen Amund Skiri, som sliter med en vond ankel.

— Slik det ser ut i dag rekker jeg nok ikke kampen mot min gamle klubb Vålerenga. Fortsatt gjør det vondt når jeg beveger ankelen, og jeg tviler sterkt på om jeg kan bidra mot VIF. Men jeg har ikke gitt opp alt håp , sier Amund.

Tirsdag hadde AaFK-spillerne treningsfri. Men ikke de tre skadde spillerne, de tok seg en ekstraøkt i silregnet på CLS sammen med fysisk trener Bjørn Erik Melland og skadefrie Trond Fredriksen.

Som har som motto at «en dag uten trening er en dag uten mening».

— Jeg bidro jo ikke i det hele tatt i Kristiansand, så jeg trenger ikke la være å trene i dag, mente Trond, som slett ikke likte å bli sittende på benken hele kampen mot Start.

Virket pigge

Fredrik Carlsen og Jonathan Parr virket pigge, selv om begge sliter med strekkskader i henholdsvis lyske og lår.

— Jeg håper å rekke lørdagens kamp, men er slett ikke sikker. Jeg fikk i likhet med Amund skaden i treningskampen mot Kongsvinger for nøyaktig tre uker siden, det er en strekk på baksida av låret som har plaget meg siden. Nå kjennes det bra ut, men jeg får se hva som skjer når jeg skal trene for fullt fram mot helga. Jeg har stort sett vært forskånet for skader tidligere, men denne sesongen har jeg fått mitt. Nå håper jeg på en høst uten skader, sier Parr.

Spesiell kamp

Fredrik Carlsen har et brennende ønske om å få spille mot klubben han er utleid fra, nemlig Vålerenga.

— Klart at denne kampen betyr noe helt spesielt for meg, og jeg håper på spilletid. Jeg trener med ball nå og kjenner lite eller ingenting til lyskeplagene, men også for min del er det resten av treningsuka som vil avgjøre om jeg kan være aktuell, sa Carlsen i går.

Bjørn Erik Melland kjørte spillerne gjennom forskjellige ball-tekniske øvelser i går, og det så slett ikke ut som tre skadde karer som var i aksjon, selv om Skiri trente en del for seg selv. Veteranen kjenner kroppen sin og vet hvordan han skal trene seg opp etter slike skader som han har pådratt seg.

- Jeg må nok regne med å «teipe» inn ankelen i resten av høstsesongen, men det går greit. Det viktigste nå er at smertene slipper taket , forteller Amund.

For AaFK og trener Kjetil Rekdal vil det være en kjempebonus om alle de tre skadde nøkkelspillerne rekker VIF-kampen. Og to av tre er ikke verst det heller!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien