Fotball

Tidligere Åsane-kaptein klar for Eliteserie-klubb

– Jeg kommer til en større klubb med bedre medspillere.

Eirik Wollen Steen fortsetter karrièren i Bodø/Glimt.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Eirik Wollen Steen melder overgang fra Åsane til Bodø/Glimt. Det bekrefter Bodø/Glimt på sine hjemmesider fredag.

Wollen Steen har vært fast inventar på Åsanes lag i OBOS-ligaen de tre siste sesongene. Han har også vært lagkaptein. Ved nyttår gikk imidlertid 24-åringens kontrakt ut. Dermed kommer han til Bodø som bosman-spiller.

– Jeg gleder meg til alt. Jeg kommer til en større klubb med bedre medspillere. Alt er hakket bedre i Glimt enn hva jeg har vært vant med tidligere. Dette blir en stor utfordring for meg, men jeg gleder meg stort til å komme i gang i nye omgivelser, sier Wollen Steen til Avisa Nordland.

Det er tidligere Åsane-trener Kjetil Knutsen som er trener i Bodø/Glimt..

Les også

Stor oversikt: Slik skal eliteserieklubbene forsterke seg før 2018-sesongen

Hadde Åsane-opprykk som hovedmål

Midtstopperen sier at han har latt seg inspirere av sine tidligere Åsane-lagkamerater Fredrik Pallesen Knudsen og Jakob Glesnes, som har markert seg i Eliteserien i henholdsvis Haugesund og Strømsgodset.

I et intervju med Bergens Tidende i fjor utelukket ikke Wollen Steen et klubbskifte.

– Mål nummer én er å rykke opp med Åsane, men kommer det et godt tilbud så kan ting skje. Men jeg gidder ikke tjene masse penger på en benk i utlandet, sa han.

Åsane endte til slutt på 12. plass i OBOS-ligaen. Wollen Steen skal likevel få teste seg i Eliteserien. Bodø/Glimt vant OBOS-ligaen suverent i fjor og er tilbake på øverste nivå.

Les mer om

  1. OBOS-ligaen