Fotball

Molde ille ute i Mesterliga-kvaliken

<p>Tapte med ti mann.</p>

MOLDE 20120801.Champions League kvalifisering 2012, 3. runde. Moldes Davy Claude Angan får rødt kort under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Basel på Aker Stadion i Molde onsdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Lasse Tomren

MOLDE-BASEL 0-1:

MOLDE (rbnett): Molde kjempet tappert, men klarte ikke å berge uavgjort mot Basel, etter at Davy Claude Angan ble utvist.

En sjanse i andreomgang var alt FC Basel trengte for å avgjøre i mesterligakvalifiseringen på Aker stadion onsdag kveld.

Skadeskutt

Det var to skadeskutte lag som åpnet kampen på Aker stadion onsdag kveld.

Basel sto blant annet uten storscorer Alexander Frei, og Molde manglet spillere som Jo Inge Berget og Joshua Gatt. Magne Hoseth var imidlertid tilbake fra skadeavbruddet, men startet kampen på benken.

Molde tok føringen tidlig i kampen og Basel hadde lite av spillet de første ti minuttene.

Basel var imidlertid farlig frempå på et frispark etter 13 minutter. En god redning av Bugge Pettersen sørget for at stillingen fortsatt sto 0-0.Angan var nærmest for hjemmelaget den første halvtimen. Etter 17. minutter ble han spilt igjennom av en lang ball fra Magnus Eikrem. Fra spiss vinkel fikk Angan avsluttet og Basel-keeper Yann Sommer var nær ved å slå ballen i eget nett.

Angan utvist

Etter 26 minutter gikk Basel-stopper Aleksandar Dragovic i bakken etter en duell med Davy Claude Angan. Basel-spilleren ble liggende på bakken og etter samtale med dommer Fredy Fautrel fikk Angan se det røde kortet.

Det ble ikke godt mottatt av publikum på Aker stadion, som så lite av episoden og hadde liten forståelse for utvisningen. TV-bildene viste imidlertid at Angan slo etter Basel-stopperen. Hva som gjorde MFK-spissen så provosert at han forsøkte å slå er imidlertid usikkert.

Molde hadde imidlertid det meste av spillet også etter utvisningen, som satte fyr på både publikum og Molde-laget.

Basel tok over noe av presset de siste minuttene av omgangen, men klarte ikke å få uttelling.

Presset på

Etter hvilen fortsatte Molde å holde presset og fikk lov til å holde på ballen. Ti minutter ut i omgangen fikk Moström sjansen til å avslutte etter flott Molde-spill. skuddet fra rundt 18-meter gikk imidlertid rett på keeper Sommer.

Molde klarte imidlertid ikke å holde det samme presset i 90 minutter, heltemodig innsats til tross, og utover i omgangen fikk Basel slippe mer og mer til i kampen.

De få farlighetene Basel kom til i starten av omgangen ble raskt stoppet av en solid Bugge Pettersen. Molde klarte imidlertid heller ikke å komme seg til de helt store sjansene.

Måtte gi retur

Basels første store mulighet i andreomgangen kom da kampuret viste 77 minutter. Bugge Pettersen klarte ikke å holde på et hardt skudd fra Stocker like utenfor 16-meteren, innbytter Jacques Zoua Daogari fikk lett jobb med å pirke ballen over målstreken.

Molde skapte flere farligheter etter scoringen, men kom aldri til en avslutning som kunne skremme Sommer i Basel-buret. Gjestene var veldig fornøyd med resultatet og fokuserte på å holde ballen i laget til kampen var over.

Les også

  1. Basel-treneren: - Veldig fornøyd

  2. Hareides Helsingborg med sterk borteseier

  3. Solskjær: - Hadde vunnet med 11 mann

  4. Svekket Basel mot Molde

  5. - Molde er et sterkt lag

  6. Dette er Moldes mulighet

Les mer om

  1. Champions League