Mareritt for Arsenal: Ydmyket og utslått på egen hjemmebane

Bayern München lekte seg videre i Champions League.

  • 100% Sport

Arsenal – Bayern München 1–5 (2–10 sammenlagt)

Napoli - Real Madrid 1–3 (2–6 sammenlagt)

Arsenal ble utklasset av Bayern München i åttedelsfinalen i mesterligaen. Et nytt 1-5-tap i returkampen på hjemmebane ga 2–10 sammenlagt.

Arsenal kjempet tappert og leverte en god 1. omgang hvor laget gikk til pause med 1–0. Etter hvilen gikk det meste imot London-laget, som raknet fullstendig etter å ha blitt redusert til mann.

Bayern München er klar for sin sjette strake kvartfinale i mesterligaen. Arsenal måtte se seg slått i første cuprunde for syvende år på rad, og presset på manager Arsène Wenger øker.

Arsenal var det førende laget i store deler av 1. omgang anført av en opplagt Aaron Ramsey. Etter 13 minutter var Olivier Giroud nær scoring på en heading. Den franske angriperen måtte steppe inn for Danny Welbeck på topp like før avspark.

Før det var gått 20 minutter hadde Theo Walcott gjort alt riktig da han skar inn på høyrekanten og banket ballen forbi Manuel Neuer.

Robert Lewandowski pleier å være en stødig scorer i Bayern-drakten. Etter 37 minutter misset derimot polakken alene med David Ospina, og skuddet havnet utenfor.

Les også

«Hvis Wenger vil beholde ettermælet sitt, bør han erkjenne at hans dager i Arsenal er over»

Alt gikk galt

Syv minutter etter hvilen gikk alt feil for Arsenal og kaptein Laurent Koscielny. Han var noe klønete i en duell inne i feltet mot Lewandowski, og polakken gikk over ende. Det endte med straffe og etterfølgende protester før dommeren også dro opp det røde kortet.

Lewandowski var sikker fra ellevemeteren og scoret sesongen 31. mål. Carlo Ancelotti kunne roe nervene selv om italieneren nok allerede hadde en god hvilepuls.

Da Arjen Robben gjorde 2–1 etter 68 minutter gikk luften fullstendig ut av The Gunners. Målet kom da Robben snappet ballen fra en nonchalant Alexis Sánchez utenfor vertenes 16-meter. Nederlenderen fikk fritt leide inn til målet.

Arturo Vidal (t.v) og Douglas Costa lekte med Arsenal i andreomgangen i London.

Bedre ble det ikke da Douglas Costa økte til 3–1 ved å banke inn et skudd fra hjørnet av 16-meteren. Ydmykelsen ble total da Arturo Vidal gjorde 4–1 to minutter senere. Costa og Vidal kombinerte flott da de satte punktum med fem minutter igjen av kampen.

Les også

Slik reagerer Northug på Rosenborgs nye stjernesignering

Ny nedtur for Wenger

Arsenal har tapt bare 11 av sine 62 kamper i mesterligaen, men hele syv av tapene har kommet i utslagsrundene. Det var en nærmest umulig oppgave London-klubbens sto overfor. Aldri har noe lag i mesterligaens snart 25 år lange historie kommet tilbake etter å ha ligger under med fire mål.

Arsenals scoringskonge Alexis Sánchez var derimot tilbake etter å ha vært ute av laget i helgens kamp mot Liverpool. Chileneren var litt vel egoistisk etter det ydmykende 1-5-tapet i München, og skal etter rapportene ha vært i klammeri med noen av lagkameratene.

Det ble en blytung kveld for Arsenal-manager Arsene Wenger tirsdag.

Lørdag måtte han slite benken i 1-3-tapet for Liverpool, men Wenger forklarte benkingen av Sanchez som rent taktisk, derimot uten å bli trodd av britisk presse.

Chileneren var inne i varmen igjen og var i Arsenals startellever.

Les også

Liverpool forlenget knallsterk rekke - problemene fortsetter for Arsenal

Real snudde og vant

Real Madrid var ille ute i Napoli, men kaptein Sergio Ramos viste spissene hvordan det gjøres med to hodestøt som sendte laget til kvartfinale i mesterligaen.

Dries Mertens og resten av Napoli-laget herjet med Ramos og Real-forsvaret i en omgang, ledet 1-0 og fikk 60.000 hjemmefans til å drømme om 2-0-seieren som ville sendt laget til kvartfinale i mesterligaen for første gang.

Se høydepunktene fra kampen her:

I stedet er Real Madrid kvartfinaleklar for sjuende gang på rad etter 3-1-seier på bortebane og 6-2 sammenlagt.

I det 51. minutt tok Toni Kroos hjørnespark fra venstre og skrudde ballen rett på hodet til lagkapteinen, som ved nærmeste stolpe raget over både med- og motspillere og elegant nikket ballen inn ved motsatt stolpe.

Sergio Ramos var svært sentral da Real Madrid snudde og vant i Italia.

Seks minutter senere delte Ramos ut en ny nesestyver til Napoli-spillere og de italienske tilskuerne. Kroos tok hjørnespark fra høyre, og ute i feltet gikk Ramos opp i duell med to motspillere, nådde et hode høyere enn dem og nikket mot mål. Mertens prøvde å stoppe ballen, men greide bare å stusse den over egen keeper.

UEFA besluttet senere at scoringen skal registreres som selvmål, men ingen tvil om at Real Madrid takker Ramos.

Álvaro Morata satte punktum med 3-1 på overtid.

(©NTB)