Nå blir det vinterferie for Premier League

– Vil hjelpe Englands landslag og ligaen, mener Wayne Rooney.

Evertons Wayne Rooney har ønsket pausen, og nå kan han få det som han vil.
  • Øystein Jorem

Det engelske fotballforbundet (FA), Premier League og Football League er enige om å innføre en toukers vinterferie i Premier League.

Det melder den britiske avisen The Times. Premier League har ikke pause i løpet av vinteren, med et intenst kampprogram også i julen.

Flere eksperter har uttrykt at de tror det er årsaken til at engelske klubblag og landslag har underprestert i internasjonale turneringer. Forslaget om vinterferie ble lagt frem allerede i 2013, men har først nå fått enighet fra alle partene.

Les også

Arsenal-stjerne uttrykker sin frustrasjon: – Det er vanskelig å akseptere

Den første gang spillerne i den engelske serien får fri i minst 13 dager sammenhengene i februar, blir sesongen 2019/2020. For å få til pausen, blir femte runde i FA-cupen spilt i midtuken. Pausen er i ukene før sluttspillet i Champions League og Europa League starter.

Les også

Sørloth viste muskler: – Det der ser man ikke ofte i Premier League

Tanken bak innføringen er at det engelske landslaget skal dra nytte av spillere som har hatt en pause midt i sesongen før EM i 2020 og fremtidige verdensmesterskap.

– Et vinteropphold vil ikke bare hjelpe Englands landslag, men også Premier League. De er en lang sesong med den intensiteten som kampene har. Det ville vært rettferdig for spillerne at det blir ett opphold. Det hadde vært suverent, skal Wayne Rooney ha sagt, ifølge Aftonbladet.

Alle de fire andre store ligaene, Ligue1, La Liga, Serie A og Bundesliga har en pause i løpet av vinteren.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk