Fotball

Rakitic tok ansvar i Messis skadefravær

Avgjorde for Barcelona i Hviterussland.

AVGJORDE KAMPEN: Barcelona og Ivan Rakitic tok seg greit av BATE Borisov i Minsk. Her feirer kroaten med Jordi Alba. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB scanpix

Innbytter Ivan Rakitic tok ansvar i Lionel Messis skadefravær og ga Barcelona 2-0-seier borte mot BATE Borisov med to scoringer i annen omgang.

Rakitic entret banen i Hviterussland allerede etter et drøyt kvarter da Sergi Roberto måtte ut med skade, og kroaten skulle vise seg å bli kampens forgrunnsfigur sammen med Neymar, som la opp til begge hans mål.

Neymar, Luis Suárez og Rakitic hadde hver sin store sjanse allerede i første omgang, men hjemmelaget holdt nullen til pause selv om gjestene hadde ballen tre ganger så mye.

Allerede i det tredje minuttet av annen omgang sprakk nullen. Rakitic fikk ballen etter Neymars dribleraid og sendte den i krysset fra 20 meter.

Et kvarter senere kontret gjestene inn 2-0-målet. Neymar var igjen tilrettelegger, før en pen vipp fra Rakitic sendte ballen i en bue over hjemmekeeper Sergej Tsjernik.

– Jeg var glad for å hjelpe laget. Det viktigste var at vi fikk seieren. Det er ikke lett å spille her i kulda og de vanskelige forholdene, sa Rakitic.

– Jeg synes det var vår mest komplette prestasjon denne sesongen. Vi var solide bak og ga bort få sjanser, mens vi jobbet hardt i angrep og skapte mye. Alt som manglet var noen flere mål.

Les også

  1. Chelsea sløste med sjansene

  2. Neuer ble hyllet for denne superredningen. Så gjorde han tabben som sikret Arsenal-seier

  3. Bayern München-supportere fikk applaus fra Arsenal-fansen etter denne protesten

Målfest

Med seieren i Borisov har Barcelona oppskriftsmessig tatt kommandoen i sin gruppe, men underholdningsmessig kunne ikke kampen måle seg med målfesten i samme gruppe. Leverkusen og Roma spilte 4-4 i en utrolig kamp.

– Vi ga bort to poeng i en kamp vi tydelig fortjente å vinne, klaget Roma-spiller Radja Nainggolan da det var klart at laget fortsatt er sist på tabellen uten seier.

Leverkusen startet klart best og tok 2-0-ledelse med to scoringer av Javier Hernández, men gjestene slo voldsomt tilbake.

Daniele De Rossi, som var utestengt da Italia forrige tirsdag avsluttet EM-kvalifiseringen med seier over Norge på Romas hjemmebane, fulgte opp sin scoring mot Empoli i sin 500. kamp for klubben med to nye mål slik at det sto 2-2 ved pause.

Miralem Pjanic og innbytter Iago Falque la på til 4-2-ledelse for gjestene i annen omgang, og Roma var på vei mot sin første seier i mesterligaen. Leverkusen ville det annerledes, og to raske mål av Kevin Kampl og innbytter Admir Mehmedi i kampens siste ti minutter ordnet poengdeling.

I sjokk

– Vi hadde en sjanse til å vinne 5-4 også, men alt i alt kan vi ikke være fornøyd med spillet vårt, sa Leverkusens keeper Bernd Leno.

– Jeg kan ikke forklare hva som skjedde mot slutten. Det virket som vi var i sjokk etter Leverkusens tredje mål, sa Roma-forsvarer Antonio Rüdiger.

Barcelona topper tabellen med sju poeng, fulgt av Leverkusen med fire, BATE Borisov med tre og Roma med to. (©NTB)

Se høydepunktene fra kampen her:

Les mer om

  1. Champions League