Fotball

Palmason-trippel senket Start

Palmi Rafn Palmason scoret hat trick da Lillestrøm valset over et tannløst Start på Åråsen.

 • Ulf Hauan
svp://84982?view=bt

ÅRÅSEN: Dermed fortsetter den grusomme tapsrekken for Start på Lillestrøms hjemmebane. Sørlendingene har nå tapt 12 kamper på rad på Åråsen!

Islendingen Palmi Rafn Palmason ble dagens mann og noterte seg for tre scoringer i en kamp Lillestrøm kontrollerte fra begynnelse til slutt.

Erling Knudtzon scoret vertenes fjerde, mens Start måtte ha hjelp fra Lillestrøm for å score mål, da Simen Kind Mikalsen gjorde selvmål.

Lillestrøm var best i alt ute på gressmatta på Åråsen, og kunne gjort seiersmarginen vesentlig større mot et tannløst Start.

SCORET TRE: Palmi Palmason var dagens mann på Åråsen. Foto: NTB scanpix

Rolig åpningDet florerte ikke av målsjanser det første kvarteret på Åråsen, men Lillestrøm var det beste laget i åpningen. Gjestene fra Kristiansand, med en marerittrekke på 11 tap på rad på Åråsen, fikk et støkk i seg allerede et par minutter ut i oppgjøret.

Moryke Fofana kunne gitt hjemmelaget en drømmestart da han fintet seg forbi et par forsvarere inne i boksen, men skuddet hans gikk rett på Starts sisteskanse Terje Reinertsen.

Start fikk pustet ut, og kampen dabbet av betraktelig under flomlysene på Åråsen.

Noen småfarligheter var alt Lillestrøm greide å skape de påfølgende 20.minuttene, og gjestene så tilsynelatende ut til å ha kontroll.

Faktisk var Mons Ivar Mjeldes menn nær ved å ta ledelsen etter drøye halvtimen spilt, da Espen Børufsen fikk ballen i god skuddposisjon, men bare en god redning fra Arnold Origi hindret Start i å ta ledelsen.

Palmason dobbel

Så eksploderte det plutselig på Åråsen, når Palmi Rafn Palmason bestemte seg for å ta saken i egne hender.

Islendingen var nær ved å sende Lillestrøm i ledelsen med et brassespark 32.minutter ut i oppgjøret, men måtte se forsøket sitt snike seg på utsiden av stolpen bak Reinertsen i Start-målet. Men det skulle ikke lang tid før palmason fikk belønning for strevet.

33.minutter ut i omgangen dukket han opp inne i feltet og stanget et vakkert innlegg fra Bjørn Helge Riise kontant i mål. 1-0!

Fem minutter etterpå, i det 38.minutt var han på plass igjen inne i boksen, og satte inn sitt andre, denne gang etter godt forarbeid av Petter Vaagan Moen. 2-0!

Start virket rystet, og forsvarte seg tidvis dårlig og det var heller ikke mye de fikk til offensivt i 1.omgang. Lillestrøm kontrollerte omgangen inn og gikk til pause med en fortjent ledelse.

Lillestrøm-dominans

Pausepraten i Start-garderoben så heller ikke ut til å hjelpe stort for gjestene, for etter 50.minutter forverret Erling Knudtzon situasjonen for sørlendingene. Målet kom etter katastrofalt forsvarsspill av Glenn Andersen som regelrett sleivet ballen i beina på Knudtzon. Den kjappe midtspissen gjorde ingen feil, fintet seg forbi Reinertsen og satte ballen enkelt i mål. 3-0!

Vertene var gode det første kvarteret av 2.omgang, men ble hjulpet av svakt forsvarsspil hos Start. Gang på gang forsøkte Lillestrøm seg i angrep, mens gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg og var heldige som ikke slapp inn flere mål.

Kremmerhus fra Palmason

Midtveis i 2.omgang hevet Start banespillet sitt noe, men ble desto mer sårbare for kontringer i mot. Og 69.minutter ut i kampen ble de straffet. Et brudd på Lillestrøms banehalvdel resutulterte i en kontring for hjemmelaget. Ballen havnet til slutt hos dagens mann Palmi Rafn Palmason som stilte inn sikte fra omlag 25 meter. Islendingen vartet opp med en klassescoring da han skrudde balle eminent opp i krysset. 4-0!

Start virket resignerte, men fant veien til nettmaskene et par minutter etter da en corner ble slått inn og traff en uheldig Simen Kind Mikalsen som kneet ballen i eget mål. Trøstemål for gjestene. 4-1!

Transportetappe for vertene

Det siste kvarteret ble en transportetappe for hjemmelaget, som likevel kunne gjort flere mål. Magnus Haglunds mannsskap bombarderte tidvis Start-målet, og underholdte kanarifansen med flott angrepsspill. Både Fred Friday og Erik Mjelde (begge innbyttere) kunne økt seiersmarginen til Lillestrøm, men sviktet i de avgjørende øyeblikkene foran mål.

Mons Ivar Mjeldes Start hadde ingenting å by på offensivt, og virket motløse og energiløse, også i sluttminuttene.

Dermed kunne Lillestrøm inkassere tre fullt fortjente poeng i høstmørket på Åråsen.

svp://84982?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Lillestrøm totalt overlegne mot Glimt

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Hat trick-helten kan forlate Lillestrøm

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Helland senket Lillestrøm med fantomscoring

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Drømmescoring på overtid senket maktesløse Viking

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Engelskmann reddet Lillestrøm på overtid

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Sjansesløsing ødela for Lillestrøm