Fotball

Gamsten satser på scoring mot Villa

<p>Mener formen er på topp.</p>

Morten Gamst Pedersen of Blackburn Rovers celebrates scoring his goal to make it 1-1--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueBlackburn Rovers v Sunderland28 December 2009Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Erik Hoås

Etter to scoringer på de siste to ligakampene er selvtilliten på topp hos Morten Gamst Pedersen. Nå satser nordmannen på nok en nettkjenning når Blackburn tar imot Aston Villa i ligacupens semifinale på Ewood Park i kveld.

— Nå føler jeg at formen er på topp. Ingenting hadde vært bedre enn å fortsette å score mål, sier Gamst Pedersen til klubbens hjemmeside.

Gamsten står med fire scoringer så langt denne sesongen, to i Premier League og to i ligacupen.

- Det har vært for mye opp og ned denne sesongen. Nå håper jeg vi kan nå Wembley ved å slå ut Aston Villa. Men det blir to tøffe kamper, og det gjelder å få et godt utgangspunkt i kveld, fortsetter Gamst Pedersen, som kun har besøkt Wembley som tilskuer.

- Nå håper jeg å reise dit for å spille. Det hadde vært stor, innrømmer han.

Kveldens kamp skulle egentlig vært spilt 5.januar, men ble utsatt på grunn av det kraftige snøværet som har herjet på balløya.

Sist Morten Gamst Pedersen og John Carew møttes var 2.januar på Villa Park i FA cupens tredje runde. Da trakk Villa det lengste strået og vant 3-1. Vertene har store defensive problemer om dagen, og har sluppet inn 14 mål på de siste seks kampene. De står med åtte strake kamper uten seier. Sist de jublet for seier var nettopp i ligacupen, da de overraskende slo ut Chelsea i kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse 2. desember.

Blackburn-manager Sam Allardyce har flere av sine spillere ute med skade, blant andre er Benni McCarthy, Jason Roberts og Gael Givet tvilsomme. I tillegg må El-Hadji Diouf sone karantene etter det røde kortet han pådro seg i FA cup-oppgjøret mot nettopp Aston Villa.

Aston Villa på sin side står med imponerende seks seire på de siste åtte kampene. Manager Martin O'Neill må klare seg uten Wilfred Bouma og Curtis Davies, som begge sliter med skader. I tillegg er Moustapha Salifou opptatt med spill i Afrikamesterskapet med Angola.

Gode nyheter for Birmingham-klubben er at formsterke James Milner ser ut til å være tilbake etter en kneskade han har slitt med.

Returoppgjøret spilles på Villa Park onsdag neste uke.

Les mer om

  1. Engelsk fotball