Fotball

Hyller Jervs nye juvel: - Kommer til å selge ham for mange millioner

I Grimstad gnir man seg i hendene over at Michael Ogungbaro ikke fikk spilletid i Danmark.

Jerv-trener Arne Sandstø tror Michael Ogungbaro kan bli verdt millioner.
  • Steffen Stenersen

Jerv-maskinen durer på videre.

Søndag var det Raufoss som fikk unngjelde. 4-0 lar seg høre, og Arne Sandstøs gutter lukter på direkte opprykk og er nå oppe på tredjeplass i 1. divisjon.

Selve hjertet i dette Jerv-laget er Michael Ogungbaro. Ikke bare spiller han sentralt på midtbanen, men med fart og kraft dominerer han for et Jerv med stø kurs for opprykk.

Les også

Vindbjart har levert protest etter kaoskampen

— Ønsker å vise at de tok feil

Mot Raufoss var han en av fire spillere som noterte seg for scoring.

— Jeg ønsker å vise at Midtjylland tok feil når de lot meg gå, sier Ogungbaro til Fædrelandsvennen.

Nigerianeren kom til Grimstad-klubben før sesongen fra det danske topplaget. Cosmo Collett, sportslig leder i Jerv, fikk gjennom en kontakt i Danmark nyss om en spiller i Midtjylland som slet med spilletid og som ønsket seg vekk.

De visste at de hadde hentet en god spiller, men at Ogungbaro skulle vise seg å være den spilleren han har fremstått som denne sesongen hadde få i klubben sett for seg. Flere Fædrelandsvennen har snakket med fra Jerv-miljøet forteller om varpet de føler de har gjort. De nærmest gnir seg i hendene over en spiller som etter hvert vil tjene klubben mange poeng - og mye penger.

Les også

Mjelde med drømmestart som Fredrikstad-trener

— Kommer til å selge for mange millioner

— For meg var det viktig å komme til en klubb hvor jeg får spille jevnlig. Jeg trives bra i Jerv. Når jeg kom hit visste nok ikke så mange hvem jeg var, men nå føler jeg at jeg har fått vist fram mine kvaliteter, sier Ogungbaro, som er klar på at han drømmer om å spille i en større liga enn norsk 1. divisjon.

20-åringen har naturligvis fått med seg denne sommerens store overgangssaga, og lar seg inspirere av den franske stjernen Paul Pogba.

— Pogba måtte et par år innom Juventus før han kom tilbake til Manchester United. Å spille for Jerv er veldig positivt for min karriere, sier han.

- Han er helt enorm, sier Arne Sandstø om sin spiller.

Jerv-trener Arne Sandstø leder det store formlaget og var godt fornøyd etter nedsablingen av Raufoss. Men når vi ønsker å snakke om midtbanegeneral Ogungbaro lyser han opp.— Han er helt enorm. Han har fart, han har steg og noen fantastiske basisferdigheter. At han ikke fikk spille i Midtjylland er noe vi drar nytte av, og han er en spiller vi kommer til å selge for mange millioner kroner etter hvert, sier Sandstø til Fædrelandsvennen.

- Når kan det skje?

— Jeg vil tippe til neste sommer. Jeg tror vi kan beholde ham til da, sier han.

- Utrolig bra jobbet å få ham hit

Sandstø kan trygt sies å være godt fornøyd med å ha Ogungbaro i stallen.

— Det er rett og slett utrolig bra jobbet av Jerv å få ham hit. Så har han fortsatt en del å gå på. Han spiller ikke sin beste kamp i dag (mot Raufoss), sier Sandstø.

20-åringen har kontrakt med Jerv ut 2018, men ingen i Jerv tror de klarer å beholde ham til da.

Men enn så lenge kan Grimstad-publikumet la seg imponere av Jervs egne diamant.

— Vi må fortsette å jobbe hardt. Vi håper å kunne fortsette den gode formen, sier Ogunbaro.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv