West Ham ødela for Manchester United på festaften i London

Snudde og vant, og fikk en perfekt avskjed med Boleyn Ground.

Winston Reid feirer West Ham Uniteds vinnermål i avskjedskampen på Boleyn Ground. I bakgrunnen depper Manchester United-spillerne Chris Smalling og Danny Blind.

West Ham kunne ikke drømt om en bedre avskjed med hjemmebanen Boleyn Ground foran 35 000 tilskuere i en høydramatisk Premier League-kamp.

Winston Reid ble matchvinner med sin 3-2-scoring ni minutter før slutt, et resultat som langt på vei ødela Manchester Uniteds håp om en plass i Champions League neste sesong.

Først scoret Diafra Sakho, før Anthony Martial snudde kampen med to scoringer i annen omgang. Jubelen stilnet imidlertid raskt blant gjestene. Michail Antonio utlignet. Så skrev Winston Reid seg inn i historiebøkene med den siste scoringen noensinne på Boleyn Ground.

– Vi ville ikke tape den siste kampen her, vi ville vinne den. Alt som skal til for å få en minneverdig kamp var det i dag , sa West Ham-manager Slaven Bilic.

Oppgjøret i London fikk en spesiell oppladning, der kampen ble utsatt etter West Ham-supporternes angrep på spillerbussen til Manchester United. Kampleder Mike Dean valgte å gi gjestene ekstra tid til å forberede seg til oppgjøret etter at en rekke gjenstander var blitt kastet mot bussen og utsatt Manchester-lagets ankomst til stadion.

"Ødelagt" var ordet Wayne Rooney brukte for å beskrive fremkomstmiddelet de røde ankom West Hams hjemmebane i. Kampen var en Manchester United måtte vinne. Med tre poeng kunne Louis van Gaals menn klatre forbi byrival City på tabellen og være i førersetet i kampen om den fjerde og siste Champions League-plassen før siste serierunde.

Les også

Supportere angrep Manchester Uniteds spillerbuss: - Det var totalt kaos

Enorm Carroll-bom

Da kampen omsider kom i gang, 45 minutter etter planlagt kampstart, var det i et forrykende tempo. Hjemmelaget var raskest ut av startblokkene, og etter 10 minutter fikk de uttelling.

Et innlegg fra Manuel Lanzini fant Diafra Sakho, som fra innsiden av 16-meteren banket London-laget i føringen.

Ti minutter senere kunne Andy Carroll doblet ledelsen for West Ham, men alene med David De Gea var engelskmannen ubeslutsom, og forsøket ble reddet.

Les også

Dette er spilleren van Gaal frykter i kveld: - Jeg er veldig bekymret

Snudde på fire minutter

Det var et lang bedre bortelag som inntok gresset i den andre omgangen. Seks minutter etter hvilen tente Anthony Martial håpet om tre poeng da han ventet på bakre stolpe og trillet inn utligningen.

Franskmannen har hatt en god debutsesong for de røde, etter den dyre overgangen fra Monaco før sesongen. Snaue 20 minutter før full tid var spissen på farten igjen. Martial dro seg ned langs venstrekanten, og det som så ut til å være et innlegg skrudde inn i hjørnet og sørget for 2-1-ledelse til Manchester-laget.

Da våknet vertene fra dvalen. Bare fire minutter etter gjestenes ledermål utlignet Antonio, etter et godt forspill av Dimitri Payet. Og bare fire minutter senere var snuoperasjonen komplett.

Midtstopper Winston Reid stanget inn ledermålet, nok en gang etter en fin målgivende pasning fra Payet. Manchester United klarte aldri å svare, og dermed er avstanden opp til den viktige fjerdeplassen på to poeng opp til byrivalen når det gjenstår én runde i Premier League.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: