Fotball

City suverene i toppkampen: - Vi slo et veldig bra lag

Manchester City tok innpå Chelsea etter en overbevisende seier mot Southampton.

Frank Lampard jubler for 2-0-scoringen mot Southampton. Til slutt ble det 3-0 mot overraskelseslaget.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

Manchester City fortsetter å score på bortebane. Søndag ble overraskelseslaget Southampton slått 3-0 på St. Mary's.

Yaya Touré, Frank Lampard og Gaël Clichy satte inn hvert sitt mål i annen omgang.

— Jeg er veldig fornøyd. Vi slo et veldig bra lag, sier City-manager Manuel Pellegrini til Sky Sports ifølge BBC.

Med seieren er det nå Manchester City som er nummer to på tabellen - seks poeng bak de blå fra London.

— Vi ser alle på tabeller i løpet av uken, og vi er skuffet over hvor vi er siden vi er en klubb som City, men vi må fortsette å vinne, jobbe fremover og ta en kamp om gangen, sier målscorer Frank Lampard.

- Ikke bra nok

Før kampen lå Southampton på annenplass, sju poeng bak suverene Chelsea. Den store testen for Ronald Koemans menn var rekken med City, Arsenal og Manchester United på skarve ti dager. I den første testen ble det altså helbom, mot City.

— Det var ikke bra nok i dag, og det må vi innse. Forskjellen var kvaliteten, sier Southampton-manager Ronald Koeman.

— Vi vet at om tre dager må vi spille mot Arsenal på bortebane. Vi har ikke tid til å være skuffet, og vi må lære av feilene, fortsetter Koeman, som har fått mye skryt for sin jobb med Southampton denne sesongen.

Jevnt

3-0 til slutt så ikke ut til å bli sluttresultatet både etter 45 og 75 minutter, for Southampton skulle få flere sjanser på hjemmebane.

Første omgang startet jevnt, der bortelaget trykket på. Etter ni minutter skulle Sergio Agüero hatt straffe, men argentineren fikk i stedet gult kort for filming.

Hjemmelaget lå lavt og satset på overganger i åpningen, og var også nære etter drøye 20 minutter. Graziano Pellè fikk en dobbeltsjanse, men Citys målvakt Joe Hart hindret 1-0. ## Uventet håp

Målløst til pause, men statistikken tilsa at City ville score. Sist de lyseblå fra Manchester ikke scoret borte var nemlig i 0-0-kampen borte mot Norwich 8. februar.

Og etter 51 minutter kom 1-0-målet. Agüero la tilbake til Touré, som banket til og påførte hjemmelaget sitt første mål imot på hjemmebane siden 27. september.

City fortsatte å styre kampen, med solid forsvarsspill og kjappe overganger, men plutselig snudde kampen. I det 73. minutt mistet Touré ballen langt inne på egen banehalvdel, hvor Shane Long snappet den opp og stormet mot mål. Eliaquim Mangala var på pletten, men var litt for sent ut og felte Long. Dommer Michael Jones ga Mangal sitt andre gule, og City måtte spille de siste 15 minuttene med ti mann.

Brutale City

Det påfølgende frisparket fra 19 meter ble sendt i muren, men nervøse bortesupportere fryktet både utligning og tap mot et hjemmelag som luktet blod.

I stedet kom 2-0 bare fem minutter senere. Innbytter Frank Lampard ble spilt opp utenfor 16-meteren og banket ballen bak en sjanseløs Fraser Forster.

I det 88. minutt scoret Gaël Clichy sitt første mål etter seks år i City-trøya, samtidig som 3-0-målet gjorde kampen komplett for bortelaget. (©NTB)

Les også

 1. Koeman: - Jeg er selvsagt overrasket, jeg også

 2. Sunderland rystet Chelsea igjen

 3. David Beckham og sønnen i bilulykke

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Southampton FC
 3. Manchester City
 4. Premier League