Fotball

Ny Liverpool-nedtur

<p>Hjemmetap mot Wigan.</p>

Liverpool manager Kenny Dalglish reacts during the English Premier League soccer match against Wigan Athletic at Anfield, Liverpool, England, Saturday March 24, 2012. (AP Photo/Tim Hales)
  • Martin K. Andersen

LIVERPOOL — WIGAN 1-2:

Nederlaget for QPR i midtuken var av verste sort for Liverpool. Med 2-0-ledelse til få minutter gjensto, var det et realt slag i ansiktet å tape til slutt. Mot en ny dumpekandidat, denne gang Wigan - på Anfield - skulle stoltheten gjenreises. Men slik skulle det slett ikke gå.

Bortelaget plasserte ballen bak José Reina to ganger og vant 2-1. - Jeg syntes vi virket litt slitne, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish ifølge klubbens egen nettside .

- Vi hadde ballen mye, men ga den bort en del i avgjørende posisjoner. Det er ikke fordi de ikke kan spille, det er på grunn av at de er slitne, la Dalglish til og viste til at dette var Liverpools tredje kamp de siste sju dagene.

Det første baklengsmålet kom etter at gjestene gjenvant ballen på 20 meter og løftet den inn i feltet, hvor Martin Skrtl klønete sparket Victor Moses i brystet.

Straffen satte Shaun Maloney sikkert inn, og dermed ledet Wigan da halvtimen var spilt på Anfield.

Liverpool gjorde et par forsøk på å få til en utligning før hvilen, uten å lykkes. Først klarte Ali Al-Habsi å slå Luis Suarez' skudd fra 20 meter utenfor. På overtid i første omgang spilte Suarez så frem Steven Gerrard, men fra skrå vinkel klarte heller ikke han å overliste Al-Habsi.

Da lagene ruslet inn i garderoben viste Anfield-publikummet sin misnøye med sitt lag og buet spillerne av banen. Heller ikke i TV 2s studio var det ros å få.

- Det er som om en pære skrus ut og kastes i søpla, sa Aleksander Schau om Liverpools prestasjoner når de møter antatt dårligere lag og skal styre kampene.

Han etterlyste også stolthet hos Liverpools utvalgte.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Shaun Maloney scoret på straffespark. FOTO: SCANPIX

Annullert mål

Og det kunne virke som om de røde hadde hørt Schaus kommentarer.

For allerede etter snaue to minutter av andre omgang var det duket for utligning. Steven Gerrard avanserte inn i Wigan-boksen og spilte på tvers til Luis Suarez, som styrte ballen inn i det lengste hjørnet til 1-1.

I det 53. minutt trodde «hele stadion» at det sto 2-1. Et frispark fra Gerrard ble headet på tvers av Skrtl. På streken fikk Suarez ballen i mål, men dommeren annullerte – trolig for en hands på uruguyaneren.

— For meg er det ingen grunn til at den skulle annulleres, kommenterte Kenny Dalglish.

Men med den avgjørelsen virket det også som om luften gikk ut av Liverpool. For i stedet for Liverpool-scoring, ble det Wigan som skulle gjenvinne ledelsen. Et skuddforsøk endret retning i Jamie Carragher og havnet hos midtstopper Gary Caldwell. Han dro iskaldt av Andy Carroll (!) og plasserte ballen i nettet.

Liverpool klarte aldri å utligne – men et lite lyspunkt var det kanskje at 17 år gamle Raheem Sterling fikk sin Premier League-debut da han kom inn seks minutter før slutt.

For Wigan ser det plutselig langt lysere ut med tanke på overlevelse i Premier League. De er fortsatt nest sist, men har nå full kontakt med lagene foran.

- Dette er en historisk seier og en stor seier for fansen. De har ikke hatt så mye å juble for denne sesongen, men nå har de et spesielt øyeblikk å tenke på resten av livet, sa Wigan-manager Roberto Martinez ifølge BBC etter klubbens første Anfield-seier noensinne og roste både innsatsen og samholdet til spillerne i de 90 minuttene.

Stor redning på streken

På Emirates gjorde Arsenal som ventet jobben. Først fikk venstreback Kieran Gibbs notert seg for karrierens første Arsenal-scoring. Noe senere satte høyreving Theo Walcott ballen med fin ro inn 2-0. Et av kampens absolutte høydepunkter var en helt fantastisk redning på strek av Stephen Warnock. I det 38. minutt dro Premier Leagues toppscorer Robin van Persie av Shay Given og avsluttet mot det som så ut som et tomt mål. Men Warnock klarte å kaste seg frem og heade ballen over tverrliggeren.

Men på overtid kunne ingen nekte Mikel Arteta å fastsette sluttresultatet til 3-0, og Arsenal økte med det sin avstand til fjerdeplasserte Tottenham til tre poeng, etter at Spurs spilte uavgjort mot Chelsea tidligere i dag.

I Norwich tok hjemmelaget tre poeng mot Wolverhampton etter at Grant Holt scoret to ganger i første omgang og snudde 0-1 til 2-1. (artikkelen fortsetter under bildet)

Kieran Gibbs gratuleres etter scoringen mot Aston Villa. FOTO: SCANPIX

Røde Djibril

I Sunderland ble det også hjemmeseier Nicklas Bendtner, James McClean og Stephane Sessegnon sørget for hjemmelagets scoringer i 3-1-triumfen. Taye Taiwo reduserte for QPR med en frisparkperle.

Den spilleren som ellers markerte seg mest på Stadium of Light var Djibril Cisse. Januarsigneringen foretok på 1-0 en heftig tofotstakling midt ute på banen og måtte notere seg for sitt andre røde kort i QPR-trøya.

Bolton spilte sin første kamp siden Fabrice Muamba fikk hjertestans i sist helgs FA-cupkamp mot Tottenham. Muamba ble hyllet på Reebok, før midtstopper David Wheater scoret to ganger og sørget for at det også ble tre poeng. Det hjalp Blackburn lite at Steven N'Zonzi utlignet etter et innkast av Morten Gamst Pedersen.

Everton vant 2-0 borte mot Swansea, klatret forbi waliserne og er nå kun to poeng bak byrival Liverpool.

Blackburn-spillerne hilste Fabrice Muamba med en signert drakt før lørdagens bortekamp mot Bolton. FOTO: Nigel Roddis, Reuters/SCANPIX

Les mer om

  1. Engelsk fotball