Blir TV-serie: I høst får du et unikt møte med det norske landslaget

I TV-serien «Fotballproff» kan du følge landslagets fotballprofiler.

Stefan Johansen og resten av de norske profilene blir TV-serie.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Til høsten kan du følge noen av våre største fotballprofiler i den nye TV-serien «Fotballproff». Aftenposten kan i dag fortelle at blant andre herrelandslagets Stefan Johansen og Omar Elabdellaoui, og kvinnelandslagets spissprofil Ada Hegerberg, får sentrale roller i serien som vises på en av Discoverys kanaler i Norge.

I tillegg blir herrelandslaget med landslagssjef Per-Mathias Høgmo i spissen fulgt tett.

LES OGSÅ:

Frie tøyler på samling

TV-serien blir presentert når Discovery i Norge har sin lansering neste uke.

— «Fotballproff» er ett av programmene vi skal presentere i detalj på vår høstlansering førstkommende torsdag, og det gleder vi oss veldig til, er alt mediesjef i Discovery Networks, Hanne McBride, vil si til Aftenposten om serien.

Det er Globus Media som produserer serien.

I den pågående samlingen til herrelandslaget har et kamerateam fått følge Høgmos Norge tett fra innsiden. De har fått være med på spillermøter, på spillerbussen og fått fri tilgang i garderoben før og under kamper.

I tillegg har Per-Mathias Høgmo hatt mikrofon på seg i både trening og kamp. Han har også hatt besøk av kamerateam hjemme i Østfold før denne landslagssamlingen tok til.

Per-Mathias Høgmo gliste etter seieren mot Island. Nå blir det TV-serie av landslaget.

— Skal få et unikt innblikkSvein Graff, som er herrelandslagets mediesjef, sier til Aftenposten at landslaget skal være folkets landslag, og derfor er et slikt innblikk en fin anledning til å vise frem hva som skjer når laget er sammen på jobb.

— Vi ønsker at publikum skal få et unikt innblikk i hvordan landslagssjefen, støtteapparatet og spillerne jobber. Derfor har TV-fotografer fulgt oss i garderoben, på spillermøte og i andre settinger. De har stort sett fått ubegrenset tilgang, og vi gleder oss til å se resultatet. Vi har lenge hatt et uttalt mål om være folkets landslag. Da må vi først og fremst prestere sportslig, men hvordan vi fremstår utenfor banen er også viktig. Dette er ett av flere tiltak, sier Graff.

— Vi har sluppet kamerateamet svært tett innpå oss, og landslagssjefen har for eksempel vært utstyrt med mikrofon underveis i kampene. Så langt har vi ingen negative erfaringer med å åpne opp på denne måten - selv om en slik tilgang tilhører sjeldenhetene for landslag i fotball, fortsetter han.

Populære serier

Dette er ikke den første TV-serien om norske idrettsklubber og lag. Vålerenga ishockey ble godt kjent under serien «Iskrigerne», mens Mjøndalens møte med landets øverste divisjon i fotball i 2015 ble dokumentert gjennom serien «Alle gutta». I tillegg har både Larviks håndballjenter og kvinnelandslaget i håndball sine egne serier.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: