Fotball

Ustoppelige superspisser avgjør tysk toppduell

Bayerns Robert Lewandowski og Dortmunds Pierre Aubameyang har bøttet inn mål i tysk Bundesliga denne sesongen. Søndag vil trolig målmaskinen som lykkes best avgjøre toppoppgjøret mellom klubbene.

Robert Lewandowski (t.v.) rundet 100 mål i tysk Bundesliga forrige runde. Mot Borussia Dortmund vil han fortsette de siste ukenes scoringsshow. Pierre Aubameyang (t.h.) har scoret i ni seriekamper på rad. Søndag fortsetter han jakten på Robert Lewandowskis rekord med nettkjenning i 12 strake kamper.

Angriperne har vært i kjempeform denne sesongen. Lewandowski står med ti mål, mens Aubameyang har ni nettkjenninger på de første sju ligakampene.

I serien har søndagens verter, Bayern München, et forsprang på fire poeng. Om Borussia Dortmund slår serielederen vil de ta kraftig innpå, men med tap vil det bli svært tøft å ta igjen sju poeng. Forrige sesong tapte Bayern kun fem kamper og tre av nederlagene kom da tittelen var sikret. Mye kan stå på spill for Dortmund i München søndag.

Les også

Coca-Cola og McDonalds vil fjerne Blatter nå - presidenten nekter

Målrikt?

Med to scoringskåte måljegere på banen kan det bli et morsomt og målrikt oppgjør. Lewandowski har skapt store overskrifter med sju mål i serien på de to siste kampene, i tillegg til hattrick i mesterligaen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

— Han er i en utrolig form og har hatt en ubeskrivelig uke. En spiss som Lewandowski trenger ingen oppmuntring, sa Bayern-kaptein Phillip Lahm.

Les også

Bayern-stjernene nøt suksessen på oktoberfest: - Vi kan ikke drikke for mye

Om Lewandowski virkelig har funnet godformen de siste oppgjørene, har Aubameyang hatt den hele sesongen. Landslagsspilleren fra Gabon har scoret i alle sesongens runder. Han scoret også i de to siste oppgjørene forrige sesong, noe som gjør at Dortmund-spilleren står i målprotokollen i ni seriekamper på rad.

— Det å score mål gjør meg god. Som spiss er min jobb å score mål og jeg er veldig glad for at jeg gjør det, sa Aubameyang.

«Lewangoalski»

Da Lewandowski satte sine to nettkjenninger mot Mainz forrige runde, laget han sitt 100. og 101. mål i den tyske eliteserien. Den utrolige statistikken har gitt toppscoreren kallenavnet «Lewangoalski» i Tyskland.

Målmaskinen har tidligere spilt for nettopp Dortmund. Da satte han rekorden med mål i flest kamper på rad i den tyske ligaen. I 2012/13-sesongen tegnet 27-åringen seg på scoringslista i 12 serierunder uten stopp.

Denne rekorden ønsker naturlig nok Aubameyang å slå, men i München venter en tøff nøtt. Den regjerende seriemesteren har vært bunnsolide bakover og kun sluppet inn tre mål. Spissen må levere fra øverste hylle mot Pep Guardiolas defensive mur.

Forsvaret som hamler opp med motstanderens spiss best, stikker trolig av med tre poeng i den tyske klassikeren. (©NTB)

Les også

  1. Jarstein og Skjelbred fortsetter oppturen

  2. Deilas stjernespiss bøtelagt for støtende pubsang

  3. Denne mannen må du stoppe, Forren!

  4. Norsk scoringsfest sikret ny Hammarby-kontrakt

  5. Eliteserielagenes store skrekk: Millioner fordufter ved nedrykk

Les mer om

  1. Tysk fotball