Fotball

– Landslagsplassen er dårlig nytt for Godset

Nicki Bille Nielsen har fått ekstra mye selvtillit etter å ha bli kalt opp til landslaget for første gang. Det vil han la Strømsgodset få merke på søndag.

DOBLE LAGKAMERATER: Nicki Bille Nielsen og Mike Jensen skal nå trene og spille sammen, både for RBK og for Danmark.
  • Sjur Magnus Bergstrøm
BARNDOMSDRØM: Nicki Bille Nielsen har alltid hatt en drøm om å spille på landsholdet. Nå blir den virkelighet.

Tirsdag fikk Nicki Bille Nielsen barndomsdrømmen sin oppfylt da han ble tatt ut på det danske landslaget. Det kan Rosenborg nyte godt av når de møter Strømsgodset i søndagens toppkamp.

– Det er dårlige nyheter for Strømsgodset at jeg ble tatt ut, fordi det gir utrolig mye selvtillit. Det er en bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig og det inspirerer meg til å bli enda bedre. Jeg har alltid sagt at jeg i hvert fall måtte ha en kamp på landslaget og nå har jeg fått blod på tann, sier Nielsen til adressa.no.

Vært i kikkerten lenge

Han har hatt et par hektiske dager der telefonen nærmest har glødet. Til slutt måtte han legge vekk mobilen og komme seg bort, men før det fikk han med seg mange positive reaksjoner.

– Jeg har drømt om dette siden jeg var liten. Det er det største en fotballspiller kan oppleve og det blir utrolig å ha et helt land i ryggen, sier Bille Nielsen og ser optimistisk på mulighetene for spilletid. Han vet at landslagsledelsen har fulgt ham i lang tid.

– Jeg så et intervju med assistent Peter Bonde der han sa at de så meg mye mens jeg var i Spania også, så jeg tror ikke det er enklere å bli lagt merke til i Rosenborg, sier 25-åringen.

To RBK-ere i troppen

I troppen til kampen mot Polen er også lagkamerat Mike Jensen. Han er glad på kompisens vegne og mener han fortjente å få sin første oppkalling.

– Nicki har jobbet hardt for å komme med og det er godt for oss begge at vi er to herfra. Vi får håpe begge får spille samtidig, sier Jensen, som ikke hadde forventet å være med selv.

– Jeg er glad og stolt. Jeg har brukt de siste dagene på å nyte det sammen med venner og familie, sier spilleren som har imponert voldsomt som indreløper denne sommeren.

– Ikke en seriefinale

Men før avreise til Danmark handler alt om duellen mot Strømsgodset. Rosenborg leder ligaen med to poeng foran Godset og det har allerede blitt kalt en seriefinale. Det er ikke Jensen enig i.

– Det er altfor tidlig i sesongen å si det, men begge lagene kommer nok til å være i toppen. Det blir en tempofylt kamp med mange harde dueller, sier han.

Og begge danskene er enige om én ting: Rosenborg er favoritter.

– Vi går for seier og vil legge press på Strømsgodset, sier Nielsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Rosenborg BK