Hvem erstatter Ciljan?

<p>RBK har en lang liste med navn. Her er noen av kandidatene.</p>

FotballTyskland04.02.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYv.l. Mario Goetze, Anthony Annan (Schalke)Bundesliga, Borussia Dortmund - FC Schalke 04
 • Ole Kristian Sagbakken

Per Ciljan Skjelbred, eller «der blonde Engel» som tyskerne kaller ham, har allerede blitt het i det som kan bli hans nye hjemby.

I går kveld skrev adressa.no at Ciljan var i Tyskland for å møte Hamburg. Tirsdag uttalte sportslig leder Erik Hoftun at Ciljan ikke får gå før erstatteren er på plass, og at klubben i lengre tid har jobbet med kandidater til å ta over for 24-åringen.

Hoftuns liste over aktuelle spillere er lang, og den sportslige lederen har uttalt at det er veldig viktig for RBK å treffe med kjøpene – all den tid stallen er tynn og pengebunken ikke like tykk som for noen år tilbake.

Fram til nå har det uansett utkrystallisert seg noen navn, som etter det adressa.no erfarer står på denne lista:

 • Stabæks Veigar Páll Gunnarson. Det har vært kontakt mellom Bærum og Lerkendal angående 31-åringen. Han vil antakelig koste RBK rundt fem millioner kroner. Jan Jönsson er glad i sin tidligere disippel i Stabæk, som kan operere både som spiss og som framskutt midtbanemann.
 • FFKs Celso Borges. RBK bød på ham i vår, og med signalet fra FFK om at han nå er til salgs, øker muligheten for et nytt framstøt fra Brakka. Borges har kontrakt som går ut dette året, og vil bli billigere enn de syv millionene FFK sa nei til fra VIF i mars. Han kan spille både spiss og framskutt midtbanemann.
 • — Røde Stjernes Mohammed Awal-Issah vil passe perfekt i RBK, sier agenten Paschalis Tountouris til adressa.no. Issah er defensiv midtbanespiller, og vil i så fall kunne frigjøre Markus Henriksen til å spille mer offensivt. Ghaneseren skal være på vei vekk fra Røde Stjerne, og RBK skal ha vist interesse. En pris på mellom fem og ti millioner er nærliggende.
 • Joackim Jørgensen er Sarpsborg-spilleren som har vært så god i vår, at Erik Hoftun har fulgt ham fra tribuneplass flere ganger. 22-årige Jørgensen opererer også helst sentralt på midtbanen – og kan dermed flytte Markus Henriksen opp i banen. Jørgensen kommer neppe for knapper og glansbilder, men kan bli noe billigere enn for eksempel Veigar Páll Gunnarson.
 • Borek Dockal. 15. juni skrev adressa.no at RBK-speider Stig Torbjørnsen fulgte Tsjekkias kaptein Borek Dockal i u-21-EM i Danmark. Dockal har i lengre tid stått på lista til Hoftun, men prislappen steg nok kraftig under mesterskapet. Kanskje får klubben råd til å gjøre et fremstøt med friske Ciljan-kroner inn på konto.
 • Anthony Annan. Etter det adressa.no erfarer har man ikke helt satt strek over Anthony Annans navn på Brakka, heller. Dette til tross for agent Lars Petter Fosdahls beskjed om at ghaneseren vil kjempe for plassen sin i tyske Schalke 04. Med voldsomt mange spillere i stallen er Annan på listen over spillere klubben gjerne kvitter seg med. Dette kan åpne for RBK, dersom man finner en levelig avtale.

I tillegg jakter RBK en offensiv spiller, en høyreback og det snakkes også om en ekstra stopper. Det kan være duket for så mange som fire nye spillere på Lerkendal i dette overgangsvinduet.

Se intervju med sportslig leder Erik Hoftun:

svp://98580?view=ap

Per får ikke gå, ennå

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk