Fotball

Loddtrekning avgjør kvartfinaleplass i afrikamesterskapet

Max Gradel sendte Elfenbenskysten videre mot Kamerun, mens loddtrekning avgjør om Guinea eller Mali slår følge.

TREKNING AVGJØR: Malis Seydou Keita (til v.) og Guineas Boubacar Fofana i duell under onsdagens spennende kamp. Keita brente en straffe, som kunne ha blitt avgjørende for sitt Mali.
  • NTB

Alle fire lag var på delt førsteplass i gruppe D før onsdagens avsluttende gruppekamper, og om begge kamper hadde endt uavgjort med samme sifre ville det blitt loddtrekning mellom fire lag torsdag.

Saint-Étienne-spilleren Gradel avverget det da han med scoring i det 35. minutt ga Elfenbenskysten 1-0-seier over Kamerun, som dermed er utslått.

– For et lag som mitt starter afrikamesterskapet i kvartfinalen. Å ryke ut før ville vært fiasko, sa Elfenbenskystens landslagssjef Herve Renard.

– Vi trengte ingen ekstra motivasjon før kampen mot Kamerun, særlig etter å ha tapt 1-4 for dem i kvalifiseringen i september.

Kameruns landslagssjef Volker Finke måtte innse at det blir tidlig hjemreise.

– Elfenbenskysten utnyttet en feil vi gjorde og scoret målet som avgjorde. Vi misbrukte sjansene våre, og derfor er vi ute, sa han.

– Gutta ga alt. Det er skuffende at vi ikke gikk videre, men dette er et ungt lag, og det beste står igjen, sa lagkaptein Stéphane Mbia.

Helt likt

Kevin Constant ga Guinea 1-0-ledelse over Mali med scoring på straffespark etter et kvarter. Tre minutter senere kunne Seydou Keita ha utlignet, men han misbrukte sjansen han fikk fra straffemerket.

I stedet var det Modibo Maïga som gjorde 1-1 med sin scoring tidlig i annen omgang. Flere mål ble det ikke, og de to lagene endte på delt 2.-plass etter at begge spilte 1-1 i alle sine tre kamper.

I stedet for å fortsette med ekstraomganger eller straffesparkkonkurranse, har Det afrikanske fotballforbundet bestemt at loddtrekning i Malabo torsdag ettermiddag avgjør hvilket av lagene som får møte Ghana i kvartfinale søndag.

Tøft å takle

– Slik er reglene, så da blir det slik. Likevel synes jeg kanskje de burde se reglene igjen til neste gang, sa Malis landslagssjef Henryk Kasperczak.

– Jeg er sikker på at jeg får sove i natt, for jeg er ganske utmattet. Uansett hvem som ryker ut vil det være tøft å takle. Begge lag er ubeseiret, og ingen av oss fortjener å bli slått ut, sa Guineas landslagssjef Michel Dussuyer.

Elfenbenskysten møter Algerie i kvartfinalen. (©NTB)

Les også

  1. Brann-spiller snart klar for Istanbul

  2. FIFA-regler kan stoppe investorene i norsk fotball

  3. «Norske» Senegal ute av afrikamesterskapet

Les mer om

  1. Mali
  2. Guinea
  3. Kameruns herrelandslag fotball
  4. Elfenbenskystens herrelandslag fotball