Fotball

Hoftun vurderer å dra til København

Bille i polititrøbbel fredag  — RBK-trening lørdag - varslet klubben først søndag.

Rosenborg og Erik Hoftun tar Bille-saken svært alvorlig.
  • Ole Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Helt fra han satte seg i bussen sammen med spillerne fra Lerkendal til Værnes mandag morgen har RBKs sportslige leder Erik Hoftun hatt telefonen inntil øret.

Sammen med organisasjonsleder Trond Alstad er det han som nå jobber hardest med å finne ut av hva som egentlig har skjedd i saken rundt Nicki Bille Nielsen, som er igjen i Trondheim når RBK i kveld møter Bodø/Glimt.

LES OGSÅ:

Årsak: Episoden som skjedde natt til langfredag i København, hvor han skal ha sparket til sykler og parkeringsautomater, og blitt på grepet av politiet.

— Vi jobber med saken kontinuerlig, og det vil vi fortsette å gjøre i kveld og dagene som kommer. Vi vil komme til bunns i dette. Slik at beslutningen vi tar til slutt blir basert 100 prosent på fakta, sier organisasjonsleder Alstad til adressa.no.

LES OGSÅ:

Les også

Mini: - Ikke gi Bille sparken

Klubben tar saken så alvorlig, at Hoftun og Alstad vurderer å reise til København onsdag for å snakke med involverte – deriblant politiet. RBKs fly fra Bodø til Værnes lander først tirsdag ettermiddag.

Ulike versjoner

TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen er igjen i trøbbel.

Det var danske Ekstra Bladet som først omtalte saken, og ifølge avisen skal Bille ha blitt svært hissig mot politibetjentene, som skal ha svart med å bruke pepperspray mot RBK-spilleren. Inne i politibilen skal han ha spyttet og gnidd fjeset sitt mot et bilsete. En overtredelse som har en strafferamme på alt fra bøter til åtte års fengsel.LES OGSÅ:

Les også

Spillerne fikk munnkurv om Bille

Bille dro tilbake til Trondheim lørdag, og trente med Rosenborg som normalt. Men verken Hoftun, Alstad eller trener Per Joar Hansen visste noe om saken før søndag ettermiddag, over to døgn etter opptrinnet. Bille ar opprinnelig i startoppstillingen mot Bodø/Glimt, men nå blir det rokeringer.

RBK-ledelsen er tydelig på at Billes versjon er annerledes, og dansken selv kommer ikke til å kommentere saken foreløpig.

— Nickis versjon er ikke lik den som kommer fram i media, uten at jeg vil komme nærmere inn på det, sier sportslig leder Hoftun.

- Lista er lav

Hele mandagen har diskusjonen gått på om Billes kontrakt nå bør sies opp, eller om han skal få ytterligere en sjanse – dersom framstillingen i dansk presse ikke viser hele sannheten. Hoftun er i hvert fall tydelig på at RBK ikke tar lett på det som har skjedd.

— Han har en historie i Rosenborg, og også fått en alvorlig advarsel av oss tidligere. Det betyr at listen ligger lavt når det kommer til nye hendelser, det gjør det. Når politiet i København er involvert i en hendelse med Nicki Bille Nielsen er det alvorlig. Det er det ingen tvil om, sier Hoftun.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Nicki Bille Nielsen havner i utenomsportslig bråk. I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter vold utenfor to utesteder i Trondheim.

Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra klubben.

— Samtidig er det viktig for oss å understreke at Nicki ikke er dømt i denne saken. Vi må finne ut av hva som har skjedd, sier Hoftun mandag.

Les også

  1. RBK-lederen taus om Billes fremtid

  2. Nicki Bille siktet for vold mot politimann

  3. Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

  4. Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK