Fotball

Marcus (18) scoret i landslagsdebuten – kan miste TILs generalprøve

Marcus Holmgren Pedersen (18) markerte seg i debuten med flagget på brystet.

SCORET: Marcus Holmgren Pedersen (nederst t.v.) scoret Norges mål i tapet mot Danmark.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

NORGE G19 – DANMARK G19 1–2

TIL-spiller Marcus Holmgren Pedersen (18) spilte samtlige 90 minutter i sin aller første landskamp da Norge G19 onsdag tapte 1–2 i LSK-hallen mot Danmarks G19-landslag.

Mikkel Kaufmann sendte gjestene i ledelsen etter 39 minutter og like før pause var Kristoffer-August Sundquist Klaesson uheldig og scoret selvmål.

Men i 59. minutt sørget TIL-vingbacken for nytt håp for Norge da han dro seg innover i banen og med venstrefoten sendte inn reduseringen i lengste hjørne. Det ble mål i landslagsdebuten for det 18 år gamle stortalentet fra Hammerfest.

– Jeg synes Marcus gjorde en god debut og klarte seg godt. Vi var gode i dag, spesielt de første 25 minuttene, både offensivt og defensivt og det var Marcus med på. Så slet vi mer som lag i 2. omgang og gjorde en litt rotete omgang, men solid kamp av Marcus, han scorer et flott mål og det var en bra debut av han, sier landslagstrener Gunnar Halle til iTromsø.

OPPVARMING: Marcus Holmgren pedersen under oppvarminga. 90 minutter var mer enn forventet. Dermed står han trolig over torsdagens TIL-trening.

Holmgren Pedersen var naturlig nok fornøyd med debuten.

– Det var selvfølgelig vedlig deilig å score og ikke minst fåd ebuten på landslaget. Veldig artig, sier Marcus Holmgren Pedersen til iTromsø.

Les også

Fikk avsluttet TIL-kontrakten tidligere i vinter. Nå har Mehdi har funnet seg ny klubb

Aktuell for EM

Med 22 minutter igjen å spille kom også en annen TIL-spiller inn til sin landslagsdebut, da August Mikkelsen erstattet Mikael Tørset Johnsen.

Dessverre for Pedersen og Mikkelsen ble det ikke scoret flere mål i kampen som altså endte 1–2.

Dersom Pedersen og Mikkelsen blir med videre, blir det mange kamper for landslaget den kommende tiden for de to 18-åringene, som har imponert på hver sin vingback for TILs A-lag i sesongoppkjøringa.

G19-landslaget spiller eliterunden i EM-kvalifiseringen i slutten av mars der de skal møte Ungarn (20. mars), Tyskland (23. mars) og vertslandet Kroatia (26. mars).

– August har vi også sett litt på trening og de er spennende spillere begge to. De har spilt mye med Tromsø sitt A-lag og fått god matching der. Marcus spilte jo mye og gjorde en god debut, sier Halle og sier troppen til EM-kvaliken vil bli tatt ut i starten av neste uke.

Sigurd Grønli som er i TILs A-stall vil også være aktuell for den troppen.

Les også

Finsk ekspert mener Valakari kan være Finlands neste trener: Dette svarer TIL-sjefen

Kan miste generalpøve

TIL serieåpner mot Ranheim 31. mars og har generalprøve mot Bodø/Glimt 24. mars, en kamp TIL-talentene vil miste, dersom de blir tatt med videre til EM-kvaliken.

– Jeg tenker ikke så mye på det, men jeg tror jeg la inn en god søknad om å få være med i EM-kvaliken, sier Holmgren Pedersen.

TIL kan ikke nekte spillerne å reise til Kroatia siden det er internasjonal dato, men Pedersen og Mikkelsen var blant spillerne som ble etterinnkalt.

– Jeg tror hvis jeg får valget, så må det bli EM-kvalik, sier 18-åringen, som er overrasket over hvor fort framgang han har hatt siden eltieseriedebuten i slutten av oktober i fjor.

– Det er veldig artig å se at hard jobb gir resultater og at man får igjen for den jobben man gjør senere. Fokuset mitt er å utvikle meg videre i TIL og ta nye steg. Jeg er i et godt og trygt miljø med både trenere og spillere og et godt sosialt nettverk. TIL er en fantastisk utviklingsarena for meg, og jeg tror alt i og rundt klubben er grunnen til at jeg har tatt nye steg fortere enn forventet, sier TIL-juvelen som nylig signerte kontrakt ut 2021-sesongen.

Les mer om

  1. Landslag
  2. Tromsø IL