Hylles som en av Norges beste: – Han har en helt sinnssyk fot

Åsane-spiller Tomas Kristoffersen blir beskrevet som en av landets beste på ett spesifikt område.

– Den dødballfoten hans er helt kanon, sier lagkamerat.

Midtbanespilleren leverte sin tredje assist for sesongen i cupkampen mot Lysekloster, som Åsane vant 2–1. Alle de målgivende pasningene hans har kommet på hjørnespark.

– Han har en sinnssyk fot, og har et enormt repertoar i pasningsspillet og på dødballer, sier Åsane-trener Morten Røssland etter 2–1-seieren over Lysekloster i første runde av cupen.

– Har han landets beste dødballfot?

– Vi har ikke sett noen som er veldig mye bedre i hvert fall, svarer Åsane-treneren.

Kristoffersen er litt mer beskjeden når «landets beste dødballfot» blir nevnt.

– Jeg får vel si takk for fine ord, da, svarer midtbanespilleren på Røsslands påstander.

Kristoffersen leverte sin tredje assist på corner for sesongen mot Lysekloster.

– Helt kanon

Søndagens målgivende pasning gjør at Kristoffersen nå står med tre målgivende pasninger denne sesongen, mest av alle i Åsanes spillerstall.

Geir-André Herrem, som headet inn lagkameratens corner, skryter nordlendingens høyrefot opp i skyene.

– Den dødballfoten hans er helt kanon.

– Jeg har sagt det til Tomas i hele år; hvis jeg spiller og han slår hjørnespark på samme måte, så skal jeg gjøre fem mål på cornere i løpet av årets sesong, sier spydspissen.

Selv om hovedtreneren påstår at midtbanespilleren har en av landets beste dødballføtter, synes ikke Herrem at man skal dra det så langt.

– Jeg vet ikke om jeg kan skryte opp Tomas så mye, men han er bra. Han er veldig bra, svarer 33-åringen.

Geir-André Herrem scoret sitt første mål for sesongen søndag ettermiddag etter assist av Tomas Kristoffersen.

Ny dimensjon

En annen nordlending som har fått oppmerksomhet for dødballene sine i årets sesong, er Alta-spiller Morten Gamst Pedersen.

Kristoffersen tror han har forklaringen på hvorfor nordlendinger er så gode til å slå hjørnespark og frispark.

– Vi har ikke så mye å gjøre i Nord-Norge, så da blir vi stående ute og øve på dødballer. Jeg har alltid likt å terpe på ting, så det har blitt noen timer på løkken som ung, forklarer 28-åringen.

Åsane-trener Røssland forteller at dødballfoten til Kristoffersen, som kom fra Sogndal i forkant av årets sesong, har gitt laget en ny dimensjon.

– I fjor scoret vi omtrent ikke på dødballer, men i år har vi ferdighetene som skal til for å score på faste situasjoner, og da bruker vi det. Det gir oss flere strenger å spille på, konstaterer Røssland.

Lysekloster reduserte mot slutten av kampen, men klarte ikke å utlikne til 2–2.

Slik var kampen

Det var svært varmt under cupkampen mellom Lysekloster og Åsane søndag ettermiddag. Tempoet i kampen var ganske labert, sannsynligvis på grunn av varmen.

Begge lag hadde sjanser i starten av kampen, og i det 28. minutt kom kampens første scoring. Nevnte Kristoffersen svingte ballen inn og Herrem styrte den på vakkert vis i lengste kryss. 1–0 til Åsane!

Lysekloster var ikke ufarlige, men det var Åsane som scoret kampens neste mål. 18 år gamle Henrik Ødemark, som debuterte for Åsanes A-lag, fant Stian Nygard på bakerste stolpe, og sistnevnte headet den kontant i mål.

Like før slutt ble det spenning i kampen, da Håvard Rinde fikk en touch på ballen inne i Åsanes 16-meter og fikk styrt den i mål. Dermed sto det 1–2 med noen minutter igjen av ordinær tid.

Lysekloster ropte på en hands helt på tampen av oppgjøret, men dommeren valget å ikke blåse. Dermed gikk Åsane seirende ut av cupens første runde.