Vidunderbarnet (17) ble historisk. Så straffet Ramos Barca i El Clásico.

Ansu Fati (17) ble tidenes yngste målscorer i El Clásico da Real Madrid ble for sterke på hjemmebane.

Ansu Fati (17) ble historisk da han scoret i El Clásico. Her feirer han 1–1-scoringen sin med Jordi Alba (t.v.) og Philippe Coutinho. I andre omgang ble bortelaget for sterke.

BARCELONA – REAL MADRID 1–3

Etter en forrykende åpning på kampen var det til slutt Real Madrid som stakk av med seieren i El Clásico.

Martin Ødegaard var for øvrig ikke med i troppen til Real Madrid. Nordmannen var utilgjengelig på grunn av en leggskade.

– Dette gir oss selvtillit

– Vi spilte veldig bra. Vi var bra også gode mot Cádiz (0–1) og Shakhtar (2–3) frem til de scoret i de kampene. Men vi er veldig fornøyd med dette resultatet. De er sterke med (Jordi) Alba i bakrommet på venstresiden, hvor målet deres kom. Jeg gjorde noen gode redninger, i likhet med Neto. Etter straffescoringen kunne vi scoret det tredje målet litt tidligere, sa Real Madrid-keeper Thibaut Courtois til La Liga-TV etter kampen.

Det har stormet rundt trener Zinédine Zidane og resten av Real Madrid etter de to strake tapene mot Cádiz og Shaktar. Men Courtois avslører at Real-leiren aldri har tvilt på seg selv.

– Dette gir oss selvtillit. Folk tvilte på oss, men det gjorde aldri manageren eller vi selv. Nå ser vi frem til en vanskelig Champions League-kamp på tirsdag, sa Courtois.

Real Madrid møter Borussia Mönchengladbach på bortebane i Champions League på tirsdag.

Høyreback Sergiño Dest spilte sitt første El Clásico. Amerikaneren spilte en god kamp for hjemmelaget, men var naturligvis skuffet over resultatet.

– Dette var mitt første El Clásico, og det var bare veldig synd at vi tapte. Det var en tøff kamp. De var kanskje litt skarpere enn oss og tok vare på sjansene de fikk, sa nysigneringen til La Liga-TV etter kampen.

Sergiño Dest (t.v.) spilte sitt første El Clásico lørdag. Det endte med 1–3-tap for Sergio Ramos og Real Madrid.
Les også

Spansk storavis: Ødegaard ute av spill i en måned

To mål på ni minutter

Det var Real Madrid som åpnet best på Camp Nou. De helhvite tok initiativet i åpningen, og allerede etter fem minutter fikk vi den første scoringen i El Clásico.

Real Madrid bygget opp bakfra. Karim Benzema satt fart i mellomrommet, før han spilte Federico Valverde alene med keeper. Uruguayaneren snek seg i rommet bak Barcas midtstoppere, og plasserte ballen perfekt opp i krysset.

Barca-keeper, Neto, var utspilt.

Federico Valverde (t.h.) setter inn 1–0 til Real Madrid. Kort tid etterpå utlignet hjemmelaget.

Men fire minutter senere svarte hjemmelaget, og nok en gang var det vidunderbarnet Ansu Fati som viste seg frem.

Lionel Messi spaserte dypt ned på midtbanen, før han serverte venstreback Jordi Alba en utsøkt pasning ute til venstre. Alba la inn foran mål til en umarkert Fati, som fikk en enkel jobb med å sette ballen ned i hjørnet bak Thibaut Courtois.

Det var 17-åringens fjerde scoring på fem kamper i serien hittil denne sesongen. Med scoringen mot Real Madrid ble angrepsspilleren også den yngste spilleren noensinne til å score i El Clásico. Fati tok rekorden en uke før han fyller 18 år.

Store sjanser

Halvveis i den første omgangen spilte begge lag seg til flere store sjanser.

Først fikk Real Madrid to store sjanser på etter to strake cornere. Først var Raphaël Varane nære på med en heading. På den påfølgende corneren headet midtstopperkollega Sergio Ramos rett på Neto.

Så kontret Fati og Barcelona. Lynvingen fant Lionel Messi på høyresiden. Argentineren fintet Ramos ut i pølsebua, men Courtois reddet avslutningen i det nærmeste hjørnet.

Like etter burde Benzema lagt på til 2–1 for gjestene. Toni Kroos fant franskmannen inne foran mål, men alene med keeper skjøt spissen rett på Neto.

Ramos straffet Barca

Etter 53 minutter burde Coutinho sendt Barcelona i ledelsen. Hjemmelaget kombinerte fint ute på høyresiden, før Fati la ballen inn på bakerste stolpe. Der ventet Coutinho helt umarkert, men headingen gikk like utenfor mål fra kort hold.

Barcelona åpnet den første omgangen svært lovende, og det var hjemmelaget som styrte kampen på Camp Nou.

Men da timen var spilt ødela hjemmelaget for seg selv. Lenglet tok tak i drakten til Sergio Ramos på et Real Madrid-frispark, og etter å ha brukt god tid på å kikke på TV-skjermen, valgte dommer Juan Martinez Munuera å dømme straffespark.

Ramos tok straffen selv, og kapteinen sendte bortelaget opp i ledelsen.

Sergio Ramos feirer 2–1-scoringen sammen med lagkameratene.

Barcelona hadde et par sjanser til å utligne på Camp Nou, men klarte aldri å sette inn 2–2 på hjemmebane.

Toni Kroos misbrukte en dobbeltsjanse for Real Madrid fem minutter før slutt. Like etterpå burde Sergio Ramos blitt tomålsscorer da han avsluttet på volley fra kort hold. Men Neto reddet. Varane headet utenfor på returen.

I det 90. minutt punkterte innbytter Luka Modric kampen. En utrusende Neto hindret Vinicius Jr. alene med keeper, men Rodrygo plukket opp returen. Sistnevnte spilte ballen til Modric, som fintet Neto ned på rumpa før han plasserte ballen i nettet med utsiden av foten.

Luka Modric jubler etter 3–1-scoringen på Camp Nou.

Det endte 3–1 til Real Madrid, som dermed sikret seg tre sterke bortepoeng mot erkerivalen.

Etter seks serierunder troner Real Madrid øverst i La Liga, med 13 poeng. I skrivende stund ligger Barcelona på 10.-plass, med syv poeng på fem kamper.