Brann opp på kvalikplass til tross for sløsing: – Kvalik er en kjempeseier

BERGEN (VG) (Brann-Rosenborg 2–2) Et Brann-lag i desperat poengjakt ga Rosenborg skikkelig trøbbel i et intenst oppgjør. Men Brann fikk bare med seg ett poeng.

  • Sindre Øgar, VG

Brann presset voldsomt på for vinnermålet – og tidvis var det rene kanonaden i regnværet i Bergen.

Brann vant skuddstatistikken 18–5, men bare seks av avslutningene gikk på mål.

– Det er tungt, synes jeg, sier Sivert Heltne Nilsen til Discovery+ om at det bare ble ett poeng.

– Nok en gang føler jeg det står på den siste pasningen. Vi velger litt feil, bommer litt på avslutninger. Da er det kvalitet det går på. Nok en gang føler jeg vi får litt dårlig betalt. Men vi får ett poeng mot Rosenborg, som er et bra lag, sier Heltne Nilsen til VG.

– Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Vi slipper inn to dumme mål. Når vi scorer to mål i Bergen, skal det holde til seier, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til VG.

Brann, som lå under nedrykksstreken før kveldens match, «måtte» ha poeng, mens Rosenborg spiller for plass i neste års europacup.

Stabæks stygge tap i Sarpsborg gjør at Brann rykker bort fra direkte nedrykksplass og opp på kvalikplass. Brann er foran Stabæk på bedre målforskjell.

– Er det kvalik som er målet nå?

– 100 prosent, svarer Heltne Nilsen.

– Det er det som har vært vårt fokus hele tiden, å holde plassen. Vi har vært innstilt på at kvalik er en kjempeseier. Det så bekmørkt ut en stund. Nå har vi en fair sjanse, selv om vi har et tøft program igjen, sier Heltne Nilsen.

Brann-trener Eirik Horneland sier at kvalik lenge har vært det store målet for Brann.

– Det blir et race helt inn. Det så mørkt ut etter tapene mot Viking og Vålerenga. Jeg synes vi har fått underbetalt, så jeg håper vi kan få litt bedre betalt i de siste kampene, sier Horneland til VG.

Med et samstemt publikum som sang «heia Brann!», en aktiv Eirik Horneland på sidelinjen og Brann-spillere uten styring på egne avslutninger var det intenst og spennende på Stadion.

Rosenborg var på ingen måte ufarlige de heller.

Emil Ceïde kunne enkelt sette 1–0 til Rosenborg tidlig i første omgang, etter at Brann ble rundspilt på sin venstreside.

I løpet av nøyaktig to minutter snudde Brann fra 0–1 til 2–1, begge gangene etter svakt forsvarsspill av Pavle Vagic. Bård Finne (22.07) og Robert Taylor (24.07) avsluttet sikkert og godt.

– Jeg tar på meg det (skylden for baklengsmålene), sier Vagic til VG, og er klar på at han ikke var fornøyd med uavgjort i Bergen.

Brann presset på fra start i annen omgang, men det var Rosenborg og Carlo Holse som scoret. Erlend Dahl Reitan var, som på trøndernes først scoring, nest sist på ballen.

SURRET DET TIL: Pavle Vagic må se at Bård Finne utligne for Brann.

Branns Sivert Heltne Nilsen plaget Rosenborg-spillerne med sitt røffe spill og etter 13 minutter gikk han kanskje over streken.

Taklingen på Olaus Skarsem var «ordentlig, ordentlig stygg» ifølge Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud. Rosenborgs Erlend Dahl Reitan sto opp for lagkompisen sin og havnet i brytekamp med Heltne Nilsen.

Ingen ville slippe taket. Og det endte som det ofte gjør. Gult kort til begge to.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk