Haaland hyllet av Barca-publikumet da norske Bobb debuterte for City

CAMP NOU (VG) (Barcelona-Manchester City 3–3) Tre angivelig uønskede stjerner scoret for Barcelona i en kamp hvor Erling Braut Haaland (22) fikk selskap av landsmann Oscar Bobb (19) for første gang i Manchester City.

19 år gamle Bobb fra Oslo kom inn helt på tampen av den målrike veldedighetskampen til inntekt for ALS-pasienter på mektige Camp Nou. Selv om det bare var noen minutter igjen å spille, kunne øyeblikket knapt vært større.

På stillingen 3–2 til Barcelona tok unggutten oppstilling på venstresiden av angrepet i det som var hans første opptreden for stjernegalleriet til Manchester City – med Haaland som midtspiss ved siden av.

Bobb erstattet Luke Mbete (18) som ble fraktet av banen med en tilsynelatende stygg hodeskade.

DEBUTERTE: Akademispilleren Oscar Bobb var med på A-lagets treningsleir i USA sist måned. Her er 19-åringen under kampen mot Bayern München i Green Bay, Wisconsin. Onsdag kom endelig debuten i Barcelona.

Bare minutter etterpå ble Bobb vitne til at Haaland gikk på løp i bakrom. Nordmannen hadde tidligere fått stående applaus fra deler av Camp Nou-publikumet da han begynte å varme opp.

Med bare sekunder igjen å spille viste Haaland hvorfor egenskapene hans er beundret verden over. I en duell med danske Andreas Christensen (26) satte angriperen fra Jæren fart – før han gikk i bakken. Dommeren blåste umiddelbart straffe, mens reprisene viste at kontakten så ut til å være begrenset.

I motsetning til i Premier League-oppgjøret mot West Ham, da Haaland skaffet og scoret på straffe selv, satte Riyad Mahrez ballen i mål fra 11-meteren denne varme sensommerkvelden i Spania.

Bakgrunn for kampen: Tragedie rammet Guardiolas venn – nå stiller fotballmiljøet opp

3–3: Riyad Mahrez utlignet for City med et utsøkt straffespark på overtid.

Nettkjenningen ble den siste av seks i løpet av 99 minutter. Målshowet startet midtveis i første omgang. For første gang på fem matcher fikk Julian Álvarez (22) sjansen fra start som spiss for Manchester City, mens Haaland hvilte.

Muligheten benyttet argentineren seg godt av. I tillegg til å gjøre en generelt bra match, scoret 22-åringen etter en grov tabbe fra Inaki Pena.

Pena mistet ballen rett i føttene på Álvarez og fikk trøst av 91.000 måpende tilskuere på Camp Nou som forsøkte å støtte keeperen med massiv applaus neste gang han var nær ballen. Støtte trengte også Penas keeperkollega ikke mange minutter senere. For før halvtimen var passert tabbet også Stefan Ortega Moreno (29) seg ut. Målvakten ble hentet fra tyske Arminia Bielefeld tidligere i sommer for å være reserve for Ederson (29), men fikk ingen god start da en sjelden mulighet til å vise seg frem dukket opp i Spania. På et skudd fra Pierre-Emerick Aubameyang dekket ikke 29-åringen «keeperhjørnet» og ballen gikk inn ved stolpen.

Mens Moreno fortvilte var det tydelig at nettkjenningen betydde mye for Barcelonas gabonesiske spiss. Tidligere på dagen ble det rapportert fra spanske medier at Aubameyang kunne bli solgt til Chelsea i løpet av få timer. 33-åringen har bare vært i Barcelona et halvt år, men skal nå befinne seg i samme situasjon som mange av hans andre angivelig uønskede lagkamerater. Memphis Depay (28) og Frenkie de Jong (25) er også blant dem.

På grunn av Barcelonas pressede økonomiske situasjon skal president Joan Laporta ønske å kvitte seg med samtlige for å hente inntekter og kutte lønnsutgifter.

Ironisk nok havnet alle på scoringslisten mot City. Først kjempet de Jong inn 2–1. Deretter avsluttet Depay et nydelig angrep til 3–2, etter at City-unggutten Cole Palmer (20) hadde utlignet i mellomtiden.

Da trodde Camp Nou-publikumet at de kunne gå hjem med seier, men helt på tampen ordnet kombinasjonen Haaland på bakromsløp og Mahrez fra straffemerket 3–3 for Pep Guardiolas menn i det som begynte som et rørende oppgjør.

Juan Carlos Unzué (55) har spilt over 300 kamper i LaLiga for klubber som Sevilla og Barcelona. I Catalonia var Unzué også keepertrener da Guardiola ledet Barcelona fra 2008. Senere har 55-åringen også vært assistenttrener for laget, men i 2020 fikk Pamplona-karen konstatert ALS. Siden den gang har Unzué jobbet for rettighetene til ofre av den dødelige nervesykdommen. Onsdag stilte Barcelona og Manchester City opp for å samle inn penger til forskning, noe 91.000 tilskuere også bidro til.

– Dette er en kamp for livet, sier Unzué tydelig rørt av oppmøtet fra publikum og gesten fra vennene hans i de to storklubbene.

– Jeg vil si takk til alle – til mediene, til klubben, til alle som kom. Dette var bare en drøm for halvannet år siden, forteller 55-åringen på en pressekonferanse etter midnatt.

KOM TIL PRESSEKONFERANSE: Unzué ble trillet inn i rullestol til møtet med mediene sammen med Xavi og Guardiola.

Med Barcelona-trener Xavi Hernández (42) til høyre for seg og Guardiola til venstre, lyttet Unzué til mye ros etter å ha tatt ordet innledningsvis.

– Vi er her for å hjelpe. Det var det Johan (Cruyff) alltid sa. Juan Carlos er et eksempel til etterfølgelse. Han er spektakulær. Jeg vet ikke hvor han henter positiviteten fra. Dette er alt takket være ham, sier Xavi.

– Unzué er en spesiell person for oss. Han fortjener all honnør i verden for kampen mot sykdommen. Jeg er glad for at vi i kveld fikk se en vakker fotballkamp.

GOD STEMNING: Trenerne Guardiola og Xavi viste at de er gode venner under kampen mellom lagene onsdag kveld.