Fotball

Spilte sin første Start-kamp da han var 12. Nå får han endelig sjansen på A-laget

Peter Reinhardsen har signert for Start. - Gir nødvendig dekning i en tynn stall, mener Fædrelandsvennens fotballekspert.

Peter Reinhardsen. Foto: Steffen Stenersen

  • Steffen Stenersen

Peter Reinhardsens forestående overgang til Start har vært på trappene en stund. Nå bekrefter klubben at kristiansanderen har signert.

Kontrakten går ut 2022.

– Først og fremst er det veldig moro. Det er noe jeg har jobbet for. Jeg gikk til Jerv for å bygge meg opp og bli vant med voksenfotballen og jobbe meg inn mot Start igjen. Og nå som det er blitt realisert, er det veldig moro, sier Reinhardsen til Starts nettsider.

21-åringen er forsvarsspiller og kan spille både midtstopper og back.

Han har vært klubbløs og kommer derfor gratis til Start.

Når Fædrelandsvennen snakker med Reinhardsen torsdag er han strålende fornøyd.

– Det betyr mye. Det betyr at jeg har gjort noe riktig de siste årene. Det er stort å komme tilbake til moderklubben, sier Reinhardsen.

Les også

Forlot klubben for snart tre år siden. Nå kan Peter (21) få kontrakt med Start

Reinhardsen har spilt ungdomsfotball i Start siden han var 11–12 år gammel, men forlot klubben i 2018. Siden har han spilt for Jerv og Arendal.

– Jeg tok steget ut i voksenfotballen for å bli vant med den. Det var viktig for meg å få spilt kamper. Det var et viktig valg jeg tok der, sier Reinhardsen.

– Han har tatt en liten omvei, men har fått med seg en del erfaring som han drar nytte av nå. Peter har hatt en bra stigning siden han begynte å trene med oss og har fått vist frem sine kvaliteter. Han kan spille både som back og midtstopper, er solid defensivt og veldig trygg med ball, sier Start-trener Joey Hardarson til Starts nettsider.

Reinhardsen selv sier det er på høyrebacken han per nå har størst sjanse for å spille seg inn på laget.

– Det blir en utfordring, men jeg er veldig klar for å ta den utfordringen. Jeg kan spille i alle posisjonene bak, men det er størst sjanse på høyrebacken, sier han.

Fædrelandsvennens fotballekspert Daniel Aase har lenge ment at Start burde signere Reinhardsen.

– Dette er ikke en signering som løfter Start betraktelig, men det gir nødvendig dekning i en tynn stall. Så er jeg sikker på at Peter har nivået til å bli en eliteseriespiller med tiden, sier Aase om sin gamle lagkamerat i Jerv.

– Han er en talentfull, ung spiller med god erfaring fra nivået. Ut fra ressursene Start har tilgjengelig er dette en klok signering. Jeg tror fort han kan starte første seriekamp på høyreback. Han vil iallfall gi tiltrengt konkurranse til Sander Sjøkvist i den posisjonen, sier Aase.

Start jobber også med å sikre seg Vindbjart-spiss Emil Pedersen. Vindbjart sendte onsdag kveld over et forslag til avtale som Start nå vurderer.

Saken oppdateres

Les mer om

  1. IK Start