Fotball

Milan-stjerne til VG: – Jeg vil be Hauge om å bli

MARBELLA (VG) Hakan Çalhanoglu (27) fraråder Jens Petter Hauge (21) å dra på utlån fra AC Milan til tross for lite spilletid de siste månedene.

HAKAN OG HAUGE: Hakan Çalhanoglu og Jens Petter Hauge omfavner hverandre etter nordmannens scoring mot Celtic i Europa League.
  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Hauge har ikke startet en kamp for Milan siden 18. januar mot Cagliari.

Hans forrige målpoeng var scoringen mot Sparta Praha i Europa League 10. desember, men i februar ble det klart at han var vraket fra klubbens europeiske tropp og dermed ikke fikk representerte Milan i oppgjørene mot Røde Stjerne og Manchester United denne våren.

Ifølge VGs opplysninger er det planlagt et møte mot slutten av sesongen mellom Hauges nærmeste og AC Milan for å vurdere om nordmannen skal fortsette i klubben neste sesong eller lånes ut.

Les også

Derfor ble Hauge vraket av AC Milan

VG kjenner til at flere klubber står klare til å hente 21-åringen på lån dersom AC Milan skulle gjøre ham tilgjengelig, men i januar var det uaktuelt for italienerne å slippe ham.

Og Milan-stjernen Hakan Çalhanoglu, som møter Norge med sitt Tyrkia lørdag kveld, fraråder Hauge å dra noe sted.

– Det er et spørsmål for agenten hans. Men hvis du spør meg, vil jeg be ham om å bli og kjempe seg inn i laget. Han har masse kvalitet, og om han jobber hardt og gjør sitt beste, kan han bli en del av startelleveren, sier Çalhanoglu i et telefonintervju med VG.

Milan-fansen vil nok be tyrkeren om å gjøre det samme: Çalhanoglu har fortsatt ikke kommet til enighet med klubben om en ny kontrakt. Den nåværende avtalen utløper til sommeren.

Les også

Slik er den globale Norge-feberen: – Vil skape sjokkbølger

– Hva er ditt inntrykk av Hauge?

– Først av alt vil jeg si at jeg liker Jens som person, han er en fin type. Han er ung. Det er stort steg for ham å gå fra Bodø/Glimt til Milan. Han trenger tid for å spille seg inn i førsteelleveren. Men når han får sjansen, gjør han alltid en god jobb. Han jobber mye, og jeg har troen på ham. Han har et stort talent. Jeg er veldig glad for å spille med ham, sier tyrkeren.

– Hvordan reagerte Milan-spillerne på at han kom rett inn fra Bodø/Glimt og begynte å levere målpoeng for en så stor klubb?

– Jeg var ikke overrasket. For spilleren er det enklere å spille i et bedre lag. Da er det flere karakterer og mer kvaliteter. Det gjorde det også lettere for ham.

Les også

Hauge får språkhjelp av Zlatan

– Hva må han gjøre for å etablere seg i startoppstillingen?

– Han må jobbe. Han må tro på seg selv. Det er ikke lett å spille i startelleveren, vi har mange kvalitetsspillere, så han må ta tiden sin, sier Çalhanoglu, som avslutter med en oppfordring til unggutten:

– Han må jobbe mer med det taktiske og hva treneren krever av ham, men hans tid vil garantert komme.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. AC Milan
  3. Jens Petter Hauge