Bekreftet: Zidane gir seg i Real Madrid

Trenernyhetene fortsetter å rulle i de europeiske storklubbene: Zinedine Zidane trer til side fra managerjobben i Real Madrid.

FARVEL: Zinedine Zidane takker for seg i Real Madrid. Her med Martin Ødegaard i en kamp før jul, i forkant av at nordmannen dro på lån til Arsenal.

Det har vært rapportert i spansk presse de siste dagene, og torsdag ettermiddag kom offisiell bekreftelse fra klubben. Zidane hadde egentlig kontrakt ut neste sesong.

– Det er ikke noe overraskelse. Real Madrid har ikke vært på sitt beste i år selv om de har vært nærme ting, men det er kun titler som er godt nok for de største klubbene, sier Nils Johan Semb, tidligere norsk landslagssjef og TV 2-ekspert.

Det er andre gang Zidane takker for seg i den spanske gigantklubben som manager. Han ledet dem til tre strake Champions League-titler i 2016, 2017 og 2018 før han trakk seg tilbake. I mars 2019 gjorde han comeback.

Denne sesongen ble det andreplass bak byrival Atletico i serien, mens det ble semifinaletap for Chelsea i mesterligaen. Sist sesong vant de hvitkledde La Liga.

«Det er nå tid for å respektere hans beslutning og vise vår takknemlighet overfor hans profesjonelle holdning, dedikasjon og lidenskap gjennom alle disse årene, og for alt han representerer som person i Real Madrid», skriver klubben.

Les også

Storavis: Ødegaard ikke til salgs i Real Madrid

Martin Ødegaard har vært på utlån fra Real Madrid hos Arsenal siden januar. Denne avtalen er på veis ende, men fremtiden til den norske midtbanespilleren er ikke kjent.

– Hvem som tar over Real Madrid kan ha stor betydning for Martin, men det er vanskelig å si før man ser hvem som overtar og hvilken retning vedkommende tar Real Madrid. Det er veldig åpent rundt Martin. Han gjorde det veldig bra i Real Sociedad og bra i Arsenal. Jeg er veldig spent på fremtiden hans, sier Semb.

Massimiliano Allegri har vært tett linket til trenerjobben i Madrid, men rapporter fra Italia tyder på at han er svært nærme å erstatte Andrea Pirlo som manager i Juventus.

Stjernemanager Antonio Conte og Inter avsluttet arbeidsforholdet onsdag. Han seiler opp som en av favorittene til å ta over Real Madrid-jobben i Marca. klubblegenden Raul Gonzalez pekes på som et annet alternativ. Tyske Joachim Löw har også blitt nevnt sammen med PSG-sjef Mauricio Pochettino. Athletic og Sky Sports skriver torsdag at sistnevnte er i dialog om en mulig sjokkretur til Tottenham.

– Det er litt stolleken på disse managerne som har vært i manesjen på toppnivå. Conte er veldig sjeldent lenge i en klubb. Han har en krevende stil. Selv om han har stor suksess blir det ofte slitasje og han blir ikke i mange år, sier Semb.

PS! José Bordalás ble torsdag bekreftet som ny Valencia-manager. Han går fra Getafe som tas over av Míchel.