U21-landslaget sløste med sjansene mot toppnasjon

Norges U21-landslag var nær å bli første lag som har tatt poeng fra Nederland i EM-kvalifiseringen, men vertene avgjorde mot slutten og vant 2-0.

Jens Petter Hauge var involvert i store norske sjanser i bortekampen mot Nederland i EM-kvalifiseringen for U21-lag. Her fra hjemmekampen mot Gibraltar før helgen.

Innbytter Noa Lang omsatte Dani de Wits innlegg i ledermål på hel volley i det 82. minutt, mens AZ-spiss Myron Boadu kontret inn 2-0 på overtid da Norge jaget utligning med mange mann i angrep.

Det var Nederlands sjette seier av like mange mulige, og målforskjellen er nå 28-3. Men Norge hang godt med i Almere og hadde flere kjempesjanser både på 0-0 og 0-1.

Nærmest kom innbytter Aron Dønnum i det 89. minutt, da Vålerenga-spilleren på nesten åpent mål skjøt i innsiden av stolpen. Det var del av en norsk trippelsjanse.

– Jeg føler vi står igjen med æren i behold, men vi er skuffet over ikke å få med oss noe. Vi fikk sjansene vi trengte, men dessverre fikk vi ikke ballen i mål, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

– Det er deilig at vi spilte godt. Det er stor konkurranse om plassene på dette laget, og spillerne skjønner hva som kreves,

Nederland vant 4-0 da lagene møttes i Drammen i fjor høst. Fredag vant nederlenderne 7-0 borte mot Hviterussland, som tirsdag skulle spilt borte mot Portugal. Den kampen ble utsatt fordi hviterusserne er sendt i koronaviruskarantene.

Eventyrlig

Nederland dominerte den første omgangen, men Norge forsvarte seg godt i sin 4-4-2-formasjon og slapp ikke vertene til mange muligheter. Den største kom i det 42. minutt da Boadu nikket et innlegg fra lagkaptein Teun Koopmeiners i tverrliggeren langt utenfor keeper Julian Faye Lunds rekkevidde.

Norge kom til et par eventyrlige muligheter tidlig i 2. omgang, men Jens Petter Hauge og Håkon Evjen var ikke skarpe nok foran målet.

I det 51. minutt ble Hauge spilt gjennom med en flott utsidepasning fra Jørgen Strand Larsen, men alene med keeper skjøt han noen centimeter utenfor lengste stolpe.

Lyktes ikke

Syv minutter senere kontret Norge med tyngde etter en ballerobring nær midtstreken. Igjen sto Larsen for framspillet, og Evjen var alene gjennom. Han greide ikke å bestemme om han skulle skyte eller passe til Hauge, som ville hatt åpent mål, og resultatet ble en mellomting. Fortvilet så AZ-spilleren ballen forsvinne over kortlinja.

Et kvarter før slutt fikk Evjen ballen i mål etter å ha blitt framspilt av Hauge, men han var vinket av for en hårfin offside.

Norge har 10 poeng etter sju spilte kamper og er i praksis uten sjanse til å kvalifisere seg til sluttspill.