Fotball

Setter spisskjøp på vent

Da RBK lot Erik Botheim gå, åpnet Åge Hareide for å hente en ny spiss før seriestarten. Slik ser det ikke ut til å bli nå.

Rosenborg-trener Åge Hareide mener det er vrient å hente en ny spiss nå, spesielt på det nivået RBK trenger at spissene holder.
  • Christian Skare Stendal

FRØYA: - Vi leverte fra oss Botheim, og ønsker egentlig å ha seks mann offensivt i troppen. Og det er viktig å presisere, for det skal være konkurranse i RBK, sa Åge Hareide i forrige uke – i et intervju der han samtidig var klar på at han ønsker å beholde Dino Islamovic i klubben.

Bakromsspiss

Tidligere har Hareide bekreftet overfor VG at en spiller som Fredrik Gulbrandsen kan være interessant for Rosenborg.

– Ja, det handler mer om typen spiller enn om Gulbrandsen konkret. Dino en helt annen spillertype, og jeg ønsker egentlig enda større fart i bakrommet. Gulbrandsen et eksempel på en slik type spiller, meldte Hareide til Adresseavisen

Les også

Hareide om Islamovic: – Jeg vil beholde ham

Sæter ute til sommeren

Siden den gangen har det blitt kjent at Ole Sæter, mannen Rosenborg hentet fra Ranheim tidligere i vinter, må vente til utpå sommeren før han blir å finne på banen for RBK.

Sæter er tiltenkt den sjette plassen i Hareides offensive rekke. I tillegg har RBK-sjefen Dino Islamovic, Stefano Vecchia, Emil Konradsen Ceide, Carlo Holse og Rasmus Wiedesheim-Paul å velge mellom.

- Gjør det noe med behovet for å hente en ny spiss?

- Det er vanskelig å leie spillere i et halvt år. Og det er vanskelig å leie spillere for et helt år. Og det å kjøpe en spiller kan være litt unødvendig, sier Hareide til Adresseavisen.

- Betyr det at et kjøp er lagt på is nå?

- I hvert fall satt på vent.

Les også

  1. Møtet med statsministeren avgjør om Hareide får ønsket sitt oppfylt

  2. Krever millionbeløp av RBK - nå er startdatoen satt

Islamovic sterk på trening

Rosenborg-sjefen minner om at det fortsatt er en måned igjen av overgangsvinduet, og at han må se an hvordan det ser ut i treningskampene – når de på et tidspunkt kommer i gang.

- Dino har vært veldig god på trening. Så kan det være litt sårbart, men jeg tror kanskje vi skal stå i det.

Les mer om

  1. Norsk fotball
  2. Dino Islamovic
  3. Åge Hareide
  4. Rasmus Wiedesheim-Paul
  5. Rosenborg BK