Sivert Heltne Nilsen mot sjokkretur til Brann – vil gå med på stort lønnskutt

En av vinterens store overgangssagaer i norsk fotball har tatt en ny vending: Sivert Heltne Nilsen (29) blir etter alt å dømme Brann-spiller innen kort tid.

IT’S COMING HOME: Sivert Heltne Nilsen er på vei tilbake til Brann.

Brann brukte store deler av forrige vinter på å forsøke å hente den tidligere klubbkapteinen hjem. Partene var så nær at Heltne Nilsen ventet i Bergen i beredskap, men til slutt kuppet belgiske Waasland-Beveren ham for 4,5 millioner kroner.

Siden har det skjedd ting.

Waasland-Beveren rykket ned fra den belgiske toppdivisjonen. Og Brann er i full krise: Sisteplass, fem poeng opp til trygg plass og én kamp mindre spilt er fasiten like før halvspilt sesong.

De siste ukene har Branns danske sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen intensivert arbeidet med å hente hjem en potensiell redningsmann for sesongen.

Og ønsket er gjensidig: Heltne Nilsen er ifølge VGs opplysninger klar til å gå ned rundt 50 prosent i lønn for å vende hjem til Brann og bidra til å redde klubben fra nedrykk.

Spillerens onkel og rådgiver Geir Morten Nilsen bekrefter at 29-åringen lander i Bergen fredag for sluttforhandlinger med Brann.

– Sivert kommer hjem og er i god dialog med Brann, sier han til VG.

– Jeg har vært i noen forhandlinger med Brann før. Men denne gangen skal vi komme i havn, legger han til.

Avtalen mellom Brann og Waasland-Beveren skal være så godt som klar. Det skal ikke være noen andre klubber involvert i kampen om Heltne Nilsens signatur.

Midtbanekrigeren spilte 90 kamper for Brann fra 2015 til 2018. Han kom da klubben spilte i Obosligaen og forlot til fordel for Horsens som klubbkaptein mens Brann kjempet om seriegull.

Siden har han hatt et vellykket opphold i Elfsborg før det siste halvåret i Belgia endte med nedrykk.

Branns sportssjef Jacobsen har ikke besvart VGs henvendelse.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering