Fotball

Marcus Pedersen må i fengsel i 24 dager for promillekjøring

HamKam-profilen Marcus Pedersen er dømt til 24 dagers fengselsstraff for promillekjøring.

Marcus Pedersen må i fengsel i 24 dager etter å ha kjørt med promille. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
  • NTB

HamKam-profilen Marcus Pedersen er dømt til 24 dagers fengselsstraff og en bot på 52.500 kroner for promillekjøringen i april.

Episoden skjedde 5. april i år, og det framkommer i dommen fra Hedmarken tingrett at Pedersen hadde en promille på 2,26 da han kjørte bil.

Saken gikk som tilståelsesdom, og Pedersen har allerede vært åpen om promillekjøringen i et intervju med Hamar Arbeiderblad.

– Skamfullt

– Jeg skal ta den straffen jeg får. Hendelsen kom som en følge av hvordan ting har vært og hvordan jeg har hatt det. Nå er jeg bare glad for at jeg ikke kjørte på noen eller noe. Det er skamfullt, sa en åpenhjertig Pedersen til lokalavisen.

Han sa opp kontrakten i Strømsgodset i fjor sommer. HamKam valgte å skrive kontrakt med spissen for 2020-sesongen selv om klubben var klar over promillekjøringen.

– Marcus har vært åpen og ærlig med oss hele veien. Faktisk gjorde denne hendelsen oss enda mer motivert for at vi ønsket å gjøre dette for å hjelpe Marcus. Det er viktig for oss som klubb, for vi skal ta vare på mennesker, og spesielt HamKam-gutter, sa sportssjef og hovedtrener Espen Olsen.

Soningsperiode ikke bestemt

30-åringen Pedersen scoret nylig for HamKam i en treningskamp mot Sogndal. Laget serieåpner hjemme mot Kongsvinger 3. juli.

I tingrettsdommen heter det at det blir gitt noe straffefradrag for Pedersens innrømmelse. Den høye promillen, samt det faktum at han kjørte i Hamar sentrum natt til søndag, er straffeskjerpende.

I tillegg til fengselsstraff og bot mister Pedersen retten til å kjøre bil i to og et halvt år. Det er ikke avgjort når soningsperioden hans starter.

Les også

  1. Marcus Pedersen tatt for fyllekjøring: – Jeg angrer veldig

Les mer om

  1. Marcus Pedersen