Fotball

Tørum ferdig i Arendal - Andersson tar over

Arendal Fotball velger å kvitte seg med Knut Tørum. Ny trener er allerede på plass.

Knut Tørum skal ikke lenger trene Arendal Fotball
  • Steffen Stenersen

Det melder klubben på sine nettsider mandag ettermiddag.

– Etter en samlet vurdering har klubben konkludert med at vi ønsker fornyelse på trenersiden. Dette har vi informert Knut om. Med dette som utgangspunkt har partene blitt enige om at det i denne situasjonen er mest hensiktsmessig å avslutte samarbeidet nå, sier sportslig leder i Arendal Fotball, Geir Fone, i en pressemelding.

Les også

Start-kapteinen: – Vet ikke hva supporterne forventer

– Vi er takknemlige

Arendal melder samtidig at de har ansatt Fløys Mattias Andersson i sjefsstolen.

Tørum har vært trener i Arendal i tre år, etter at han overtok ansvaret i 2014. I fjor tok han laget til topps i sin avdeling i andre divisjon, og ledet dermed Arendal Fotball til sin første sesong i 1. divisjon noen sinne.

Det har dog blitt et tøft møte med landets nest øverste divisjon, og Arendal ligger nest sist med sine ni poeng.

- Vi er takknemlige for den jobben Knut har gjort i Arendal, og vi vet at han har mye å bidra med innen norsk fotball også i årene fremover, sier Geir Fone.

Les også

Se hvordan Opdal forklarer keepertabben

Første trening tirsdag

Mattias Andersson har så langt denne sesongen ført Fløy til serieledelse i sin avdeling i 3. divisjon. Andersson har hele veien vært klar på at han har som mål å trene en større klubb.

Andersson har sin første trening med sin nye klubb allerede tirsdag ettermiddag.

Fløy skriver følgende på sine nettsider:

– Han (Andersson) hadde en klausul i kontrakten som gjorde at han kunne gå, dersom det kom tilbud fra de to øverste nivåene. Spillerne ble orientert på et møte kl 17.00 før Arendal offentliggjorde nyheten på sine hjemmesider, skriver Dagfinn Grastveit, leder i senioravdelingen.

– Mattias sin avgang endrer ingenting på målsettingen vår om opprykk, og å kjempe i toppen igjen på nivå tre. Vi er sikre på å få til en snarlig løsning på trenerspørsmålet som skal ivareta denne målsettingen på alle måter.

Verken Knut Tørum eller Mattias Andersson har så langt besvart Fædrelandsvennens henvendelser.

Andersson sier dog følgende til sin nye klubbs nettside:

- Min første oppgave blir å tilføre energi og entusiasme i laget og klubber. For å lykkes med dette må vi skape et godt miljø med lojalitet til hverandre og jobbe hardt for å lykkes sammen

Saken oppdateres!

Les mer om

  1. Fotballpakka