Sandstø venter på tilbud

<p>Den tidligere Odd— og Start-treneren er Løv-Hams førstevalg i trenerjakten.</p>

Adeccoligaen Tinfos idrettsparkSøndag 30 August 2009 Notodden vs Moss Resultat - Foto: Jarl Robert Christensen DigitalsportNotodden Trener Arne Sandstø

– Vi har to kandidater, sier styreleder i Løv-Ham, Thomas Nordal. I Skien sitter Arne Sandstø og venter på et tilbud fra løvene, og må derfor ses på som førstevalget.

– Jeg er blitt lovet et tilbud fra dem, og skal se hva det inneholder. Så får vi se om det blir noen dialog videre , sier Sandstø.

Han var i Bergen mandag og fikk presentert det Løv-Ham står for. Og han ble imponert.

– Det Løv-Ham presenterte var ungt og spennende. De har en plan på det de driver med, sier Sandstø.

– Løv-Ham var mye mer strukturert enn en del andre klubber jeg har snakket med, sier han.

Startet i Odd

Etter en lang karriere som spiller ble Sandstø trener for Odd da Tom Nordlie forlot klubben.

Han ble i klubben i syv år. Senere har han trent Start til opprykk til eliteserien, før han ga seg etter forrige sesong. Denne høsten kom han inn på oppløpssiden for å redde Notodden fra nedrykk, men klubben måtte likevel ned et hakk.

Styreleder Nordal vil ikke kommentere kandidatene på listen individuelt, men det skinner igjennom at han er smigret over at en så profilert trener som Sandstø har kastet sitt blikk på klubben.

– Det er alltid kjekt når noen snakker positivt om Løv-Ham , sier Nordal.

– Jeg har mer enn nok erfaring til å trene hvem som helst, og faget er det samme, enten det er helt i toppen eller det er i 1. divisjon, sier Sandstø.

Skryter av løvene

Løv-Hams kongstanke er at de skal utvikle fremtidens toppspillere. Sandstø liker arbeidet som gjøres i klubben og er begeistret for det de har fått til.

– De har mange spillere på aldersbestemte landslag. Jeg håper at Løv-Ham fortsetter å lykkes med det de jobber med, uavhengig av om jeg blir trener i klubben, sier Sandstø.

Les også:

Derfor håper han, som bergenser og fotballinteressert, at Løv-Ham holder stillingen på nest øverste nivå.

– Løv-Ham har en sunn holdning til sin posisjon. De vet at Brann alltid vil være Brann. Da må de gjøre andre ting, som å utvikle toppspillere, for andre, for eksempel Brann. Det er veldig synd om det talentarbeidet Løv-Ham driver skulle falle bort, sier han.

Den tidligere Tyskland-proffen mener Løv-Ham har fått mye ut av lite.

– De konkurrerer mot klubber som legger mer penger i talentarbeidet. Det betyr at Løv-Ham har gjort veldig mye riktig , sier han, og påpeker at de unge talentene må ha et fungerende A-lag å spille seg inn på.

– Når det går bra, kan du la en eller to ungdommer blomstre. Hvis fire-fem av dem må spille, pleier det å gå galt, sier Sandstø.

Lenge arbeidsledig

Etter at han sa takk for seg i Start i 2008, har han sett at det blir færre og færre ledige trenerjobber i Norge.

– I løpet av den tiden jeg var trener i Odd, var det over 50 trenere som fikk sparken. Det som skjer nå er mye riktigere for klubbene enn det som skjer når det er mye penger ute og går, sier Sandstø.

Det betyr kanskje at han står i jobben lengre når han igjen finner seg en klubb.

– Det vet man jo aldri, sier Sandstø.

Fakta/Arne Sandstø

Født: 21. oktober 1966 i Bergen

Klubber som spiller: Norna-Salhus, Brann, Bergen Nord, Varegg, Hertha Berlin, Tennis Borussia, Lillestrøm, Odd Grenland.

Klubber som trener: Odd Grenland, Start og Notodden.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk