Zlatans Europa-forbannelse fortsetter: - Jeg er veldig skuffet

Både Manchester City og Zlatan Ibrahimovic har slitt med å lykkes i Champions League. I kveld ble Zlatan slått ut igjen – i det som kan ha vært hans siste sjanse til å vinne turneringen.

Manchester City-PSG 1-0 (3-2 sammenlagt)

Hele 15 sesonger har Zlatan Ibrahimovic spilt Champions League-fotball. Ikke en eneste gang har en av verdens fotballspillere lyktes med å vinne tunreringen.

Det skjedde heller ikke denne gangen. For fjerde sesongen på rad ble Zlatan og hans franske Paris Saint-Germain slått ut i kvartfinalen. Totalt ni ganger har svensken spilt kvartfinale — i åtte av dem har Zlatan og hans respektive klubb blitt slått ut. Én gang har han spilt semifinale, men i 2010 ble Jose Mourinhos Inter for sterke for Barcelona og supersvensken.

STJERNETREFF: Zlatan Ibrahimovic traff bra på et frispark fra 31 meter. Men City-keeper Joe Hart avverget.

Etter en ny trist sorti, denne gangen mot Manchester City — som også har slitt i Europa gjennom mange år - spørs det om 34-åringen noen gang kommer til å lykkes i Europas gjeveste klubbturnering.- Jeg er veldig skuffet. Vi gjør for mange feil, sa Zlatan i sin app "Zlatan Unplugged" etter tapet.

Stemningen var, naturlig nok, en helt annen i City-leiren:

— En fantastisk følelse! Jeg har vært ute i 10 uker, derfor var det ikke lett å spille i 90 minutter. Men jeg ga alt, sa matchvinner Kevin De Bruyne til Viasat.

— Det er denne type kamper man elsker å spille. Over 180 minutter er det en skikkelig berg- og dalbane. Men vi gjør en bra innsats og er selvfølgelig fornøyd med å vinne, sa keeperhelten Joe Hart til Viasat.

Drømmetreff på frispark

Med 2–2 i første kamp måtte Paris Saint-Germain vinne i Manchester for å avansere. Med mindre det ble en målfest.

To lag som er bedre offensivt enn defensivt bør på en oppjaget og intens Champions League-kvartfinale.

Det var ikke mye vi så til Zlatan Ibrahimovic i den første omgangen. Han var knapt borte i ballen, bortsett fra et frispark fra 31 meter. Men der fikk han drømmetreff og City-keeper Joe Hart måtte ut i full strekk for å redde frisparket fra svensken.

City hadde full kontroll på franskmennenes stjernegalleri på topp. Og etter en halvtimes spill burde Sergio Agüero sendt vertskapet i ledelsen. Men straffesparket fra argentineren var veldig dårlig og ballen gikk to meter utenfor mål.

Hastverk for Zlatan

MATCHVINNER: Kevin De Bruyne ble matchvuinner med en praktfull scoring kvarteret før slutt.

PSG hadde lite å by på, og det så ikke lyst ut da midtbanespilleren Thiago Motta måtte ut med skade rett før pause. Med Motta ute hadde ikke PSG en eneste av de tre faste midtbanespillerne på banen.For Zlatan Ibrahimovic begynte det å haste. Champions League-trofeet er det eneste han mangler i sin fantastiske klubbkarriere. Dette kunne være hans siste sjanse. Og nå hadde han 45 minutter på seg.

Svensken fikk sjansen igjen på frispark. Og igjen reddet Hart.

Thiago Silva hadde en heading etter corner midtveis i annen omgang. Men igjen var Hart våken.

Praktfull City-scoring

Det var ikke kvelden for hverken Zlatan eller hans lagkamerater. Etter 75 minutter var det i stedet Kevin De Bruyne, en av kampens beste spillere, som sendte Manchester City i ledelsen med en praktfull scoring. Fra drøyt 20 meter curlet han ballen i mål.

Dermed måtte Zlatan og PSG ha to mål. Det kunne ikke gå på en tung kveld.

Rekdals tause regime, den nådeløse kulturministeren, Panama-avsløringene, Zlatan og Messi diskuteres i den ferske utgaven av Aftenpodden Sport: