Fotball

Trenerprofil kritisk til at man ikke forteller sannheten om Zlatan-skaden: – Komisk

Hans Backe (65) reagerer på manglende informasjon.

Zlatan Ibrahimovic måtte av med skade for et par uker siden. Fortsatt vet man lite om hvordan situasjonen er.
  • Herman Folvik

20. april måtte Zlatan Ibrahimovic (35) ut med skade mot Anderlecht etter å ha landet slik at beinet fikk en trøkk det ikke tålte.

Det er kjent at det er en kneskade, men ikke om det er lettbåndet eller korsbåndet som er problemet. Det er antydet at han blir ute i ett år med skaden.

– Jeg er mest fascinert av at det ikke er en hundre prosent diagnose som er satt. Det er fascinerende at det ikke har kommet ut. Jeg tror jeg aldri opplevd det i mine 35 år som trener, sier Hans Backe til Kanal 9 ifølge Aftonbladet.

Han er en rutinert mann i fotballen: Backe har trent Djurgården, Molde, Hammarby, AIK, Stabæk, AaB, Red Bull Salzburg, FC København, Panathiniaikos, Notts County, New York Red Bulls og Finland. Han har også vært assistent for Manchester City og Mexico.

Les også

  1. Zlatans beskjed til supporterne: – Snart skal vi nyte spillet mitt sammen igjen

  2. Ekspert om Zlatan-bildene: – Korsbåndet ryker i ni av ti tilfeller

– Komisk

Ibrahimovic ble operert onsdag av Freddie Fu og Volker Musahl i amerikanske Pittsburgh på UPMC Sports Medicine Program. Uten at noe mer konkret informasjon kom ut til omverdenen.

Hans Backe fra tiden som Finland-trener.

– Det er litt spennende og litt komisk nesten, sier Backe.

Noen har spekulert om skaden er slutten for Zlatan Ibrahimovic’ fantastiske karrière. Det har svensken avfeid i sosiale medier.

– Fikset, ferdig og sterkere. Takk igjen for deres støtte. Vi skal nyte spillet mitt igjen snart, skrev Ibrahimovic på Instagram.

Les også

Zlatan har scoret 250 mål etter at han fylte 30 år: – Det er så stort det han driver med. Han er i klasse for seg selv.

– Kommer tilbake

Hans agent Mino Raiola lovet det samme.

– Han kommer til å restituere seg fullt og helt. Skaden betyr ikke slutten på hans karrière, sa Raiola til engelske medier.

– Zlatan og det medisinske teamet er ikke tilgjengelig for intervju nå. Nye oppdateringer vil komme senere, sa Raiola videre.

Ibrahimovic har spilt for Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain og Manchester United. Han har vært en tittelgrossist av de sjeldne og er en av de største fotballprofilene i verden. Svensken har utgående kontrakt i United, og det er ikke kjent hva fremtiden bringer.

Les mer om

  1. Zlatan Ibrahimovic
  2. Manchester United
  3. FC København