Alvorlig skade for Mykjåland - proffdrømmen ryker

Lene Mykjåland ble skadet i cupfinalen for kvinner. Undersøkelser viser at hun trolig har røket korsbåndet i kneet.

Lene Mykjåland måtte forlate lørdagens cupfinale på båre. 29-åringen har trolig røket korsbåndet i kneet.

OSLO: Midtbanespilleren, som vant sin sjette cupfinale da LSK Kvinner slå Røa 2-0 lørdag, var hos en knespesialist mandag. Det fikk hun en nedslående nyhet.

— Det er 99 prosent sikkert at korsbåndet mitt har røket. Jeg skal på MR tirsdag, men jeg har vært hos spesialist i dag, og han har hatt en sjekk. Han var så sikker som han kunne bli på at korsbåndet har røket, sier Mykjåland til VG.

Randesund-jenta annonserte i sommer at årets sesong ble hennes siste, men så fikk hun et tilbud fra den franske storklubben PSG. 29-åringen hadde planer om å ta en avgjørelse rundt egen fremtid denne uka, men nå ser det ut til at skaden hun pådro seg i cupfinalen setter en stopper på proffdrømmen.

— Det har vært veldig nære. Kjæresten min fikk en positiv tilbakemelding på en jobb i dag. Vi har begynt å planlegge fremtiden, og det har skjedd mye på kort tid. Det var ikke så mye som gjensto nå. Jeg hadde begynt å glede meg, og nå kjenner jeg hvor lyst jeg har. Jeg må vente på en MR, men jeg ser jo at den sjansen trolig er forbi. Dette er veldig kjedelig, sier hun.

Mykjåland har hatt en strålende sesong for LSK. Laget vant sin tredje "double" på rad, og 29-åringen ble kåret til årets spiller i toppserien. Hun fikk også samme pris av spillerorganisasjonen NISO, der hun også ble tatt ut på årets lag.