Fotball

Hareide utsetter landslagsuttaket for å se Bendtner mot Ajax

Åge Hareide vil ser mer av Nicklas Bendtner. Han har satt Danmarks landslagsuttak på vent i noen dager for å få med seg Rosenborgs kamp mot Ajax.

Nicklas Bendtner kan ha spilt seg inn i den danske landslagsvarmen igjen.

Etter planen skulle Hareide presentere den danske troppen torsdag, men nå skjer det først over helgen. Sunnmøringen vil se hva Bendtner kan utrette i bortemøtet med Ajax i europaligakvalifiseringen.

Bendtner har ikke spilt under Hareide. Hans siste kamp for Danmark kom i november 2015.

Med ni seriemål for RBK er 29-åringen på rett kurs igjen. Hareide var ringside og fikk med seg Bendtners perlemål i 2-1-seieren borte mot Molde lørdag.

– Nicklas er snart der han skal være, sier Hareide til Ekstra Bladet.

Les også

Velger trolig RBK: Adegbenro bestemmer seg nå

Bra besatt

Han kan ikke garantere at Bendtner får en plass i troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Polen (h) og Armenia (b) i starten av september.

– Vi er sterkt besatt i de offensive posisjonene. Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og ikke minst Christian Eriksen, poengterer Hareide.

– Eriksen har gjort det godt, men det er positivt med ekstra konkurranse. Derfor gleder jeg meg over Nicklas Bendtners form, legger han til.

Bakpå

Hareide sender sin assistent, Jon Dahl Tomasson, til Amsterdam for å se Rosenborgs tøffe bortekamp mot Ajax torsdag kveld.

– Jeg vil selv se returkampen i Norge i neste uke, opplyser han.

Hareides lag er på etterskudd i jakten på VM-billett. Danmark ligger på tredjeplass i gruppe E, seks poeng bak tetlaget Polen. Armenia er foran danskene på bedre målforskjell.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Nicklas Bendtner
  2. Eliteserien
  3. Åge Hareide
  4. Danmarks herrelandslag fotball