Fotball

- Skal kjempe om mesterligaplass

Evertons Steven Naismith kom inn til pause og scoret to mot Riise og Hangelands Fulham. Nå kjenner han lukten av mesterligaspill.

PUNKTERER KAMPEN: Her må Riise se at Naismith setter inn 3-1 til Everton.
  • Petter Remen Hanssen

— Vi spilte mot et veldig godt lag. Everton går for fjerdeplassen. Det var en god kamp. Om vi kan ta med oss denne prestasjonen videre vil vi gjøre det bra, sier Fulham-manager Felix Magath til BBC etter kampen.

LANG VEI OPP: Etter tapet mot Everton har Hangeland og Fulham fem poeng opp til sikker plass.

Et Fulham-lag, med både Brede Hangeland og John Arne Riise fra start, gikk offensivt ut på Craven Cottage. Hjemmelaget, som ligger på bunnen av tabellen, var spesielt gode på sin venstre side med Riise og Richardson. Samtidig demmet Heitinga og Hangeland godt opp blant annet for store sterke Lukaku.Sistnevnte var i frempå etter 13 minutter på en corner. Nordmannen vant duellen sin og førsøkte å styre ballen tilbake der den kom fra. Headingen havnet derimot èn meter utenfor.

Fulham på hugget

Den første store sjansen skulle komme i det 23 minutt for hjemmelaget. En god Dembele serverte Richardson muligheten alene litt skrått for Everton-keeper Howard. Avslutningen fra den venstre midtbanespilleren ble derimot for svak og endte midt på Howard.

Ikke mange minuttene etter den første sjansen, skulle nummer to komme. Igjen var det venstresiden til Fulham som rullet opp og fikk lagt inn i feltet. Denne gangen var det Riise som slo et meget godt innlegg med adresse på hodet til Holtby. Headingen fra tyskeren var god, men Howard fikk akkurat tippet ballen over mål.

Stor sjanse rett før pause

Rett før pause skulle Fulham få muligheten igjen. Etter et innlegg mot bakerste fra Holtby dukket opp Dembele opp med en stupheading, men igjen hang Howard med på notene.

— Fulham var bedre i den første omgangen. Vi måtte finne en måte å forsvare oss på, men vi fant ingen måter å angripe på, sier Everton-manager Roberto Martinez etter kampen.

For bortelagets del var det talentfulle Deulofeu som var mest på hugget. Riise slet gjentatte ganger med den kvikke spanjolen, men slapp med skrekken de gangen han ble lurt. Det ble mye nesten for Everton før pause.

Heldig scoring for bortelaget

Etter en god førsteomgang skulle hjemmelaget få den verst tenkelige starten på den andre.

Fem minutter inn i omgangen klinket Evertons Naismith, som ble byttet inn i pausen for Barkley, fra rundt 20 meter.

Ballen gikk via Kvist i feltet, og treffer deretter rett i benet på keeper Stockdale som rett og slett sparker ballen i eget mål.

— Manageren ville at det skulle være mer liv i oss i den andre omgangen. Det var skuffende at jeg ikke ble kreditert det første målet, men det tredje var i alle fall mitt, sa innbytteren etter kampen.

Etter scoringen var Everton det beste laget. I det 61 og 65 minutt hadde de muligheten til å øke ledelsen med henholdsvis Baines og Lukaku, men hjemmelaget ble reddet av en dårlig avslutning og godt keeperspill av Stockdale.

Ny innbytter på scoringslisten

Fulham skulle etter hvert få lønn for strevet. I det 71 minutt fyrte Dejagah av. Ballen gikk i keeper-hjørnet, men var så hardt og velplassert at Howard ikke rakk bort på ballen.

Og scoringen ga blod på tann for hjemmelaget.

Både i det 77 og 78 minutt hadde de muligheten til å gå i ledelsen, men ved begge anledningene ble forsøkene for svake.

Everton straffet Fulham hardt

Og det skulle bli skjebnesvangert for Fulham.

Bare minuttet etter dukket Mirallas opp alene med Stockdale. I motsetning til hjemmelaget var han iskald i avslutningsøyeblikket, og sendte bortelaget i ledelsen.

Og ikke nok med det.

Dobbel for Naismith

I det 87 minutt var Naismith frempå igjen. Etter mye rot i feltet endte ballen opp hos lysluggen, som hadde lite problemer med å sette nummer tre for bortelaget.

— Vi har hele tiden hatt tro på at vi kan kjempe om mesterliga-plassene, og det er det vi fortsatt skal gjøre, sier tomålsscorer Naismith.

SKUFFET RIISE: John Arne Riise og målscorer Ashkan Dejagah fortviler etter at Everton stakk av med alle poengene.

På overtid var han nære ved å sette sin tredje. Fra 20 meter klinket han ballen rett i stolpen.— Friske bein fra innbytterne var grunnen til at vi tok tre poeng her. De ga oss den ekstra gnisten, sier Martinez.

Det betyr at Fulham har fem poeng opp til trygg plass, mens dagens vinner Everton sniker seg opp i ryggen på Arsenal (fire poeng bak og èn kamp mindre spilt) i kampen om den viktige fjerdeplassen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Fulham FC
  4. Everton FC