Fotball

– Dette tar Koné

<p>Stig Torbjørnsen tror Anthony Annan taper kveldens «RBK-duell».</p>

FotballTreningskampTippeligaen14.03.07Stabæk - Vålerenga VIFTalentspeider Stig Torbjørnsen var på kampFoto - Kasper Wikestad
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken
Photo: Tony Oudot.Ghana v Senegal. International Friendly. 21/08/2007.Anthony Annan of Ghana
Yssouf Kone of CFR 1907 Cluj Napoca--------------------Javier Garcia / BPIUEFA Champions League - Group AChelsea v CFR Cluj-Napoca09 December 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com

– Ghana skal i utgangspunktet vinne og hadde uflaks mot Elfenbenskysten i forrige kamp (1-3). Men med Michael Essien og flere andre ute er dette en meget åpen kamp. Jeg holder en knapp på Koné og Burkina Faso, sier Stig Torbjørnsen til Adresseavisen.

Den tidligere RBK-speideren og eksperten på afrikansk fotball er ekspertkommentator for Eurosport under årets afrikamesterskap. Han har allerede gledet seg over tidligere Stabæk-spiller Somen A. Tchoyis innsats for Kamerun, og i kveld er det duket for en annen godbit sett med talentspeiderens øyne.

I tillegg til Tchoyi er Torbjørnsen mannen som hentet Yssouf Koné til norsk fotball og RBK vinteren 2007. Han var også ansatt i klubben da Anthony Annan ble signert i fjor sommer.

– Spesielt

I kveld møtes Konés Burkina Faso og Annans Ghana til avgjørende gruppespillskamp i Angola.

– Kjempeartig om vi får se begge på banen. Og spesielt, innrømmer Torbjørnsen, som har dette å si om spillerne:

– Yssouf har vært jevnt god i rumenske Cluj siden overgangen fra RBK, og scoret flere mål for Burkina Faso i kamper i fjor.

– Anthony spilte fast for Ghana under kvaliken, og ville ha vært bankers her også, om han ikke hadde kommet hit skadet.

Usikker Annan

Det er nemlig ikke 100 prosent sikkert at Torbjørnsen får duellen sin. Annan er fremdeles usikker for spill, men skal ha begynt å trene med ball igjen. Han kan rekke kampen, men det er et spørsmålstegn bak hans navn i kveld.

Koné kom innpå de ti siste minuttene da Burkina Faso spilte 0-0 mot Elfenbenskysten i forrige kamp. Og med det sterke resultatet er Torbjørnsen usikker på om det blir noen særlige endringer fra start av til oppgjøret i kveld.

– Det kan nok hende at han må belage seg på et nytt innhopp. Jeg tror uansett det blir en spennende kamp. Ghana må vinne for å gå videre, mens det holder med uavgjort for Burkina Faso, sier Torbjørnsen.

Favoritt: Elfenbenskysten

Ettersom Togo ikke er med i mesterskapet, er det bare tre lag i "RBK-gruppen".

Elfenbenskysten, med Didier Drogba i spissen, er allerede videre, etter å ha slått Ghana 3-1 og spilte uavgjort mot Burkina Faso. Torbjørnsen tror Elfenbenskysten vinner mesterskapet.

– De har de elleve beste enkeltspillerne. Laget startet rufsete, men hevet seg mot Ghana. Får man satt individualistene i et system, blir de mestere, sier talentspeideren.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball